STUDIU: 41% din învăţători folosesc zilnic manualul digital

STUDIU: 41%
din învăţători folosesc zilnic manualul digital

Lipsa resurselor tehnice îi împiedică pe învăţători să folosească manualele digitale

Doar 41% din învăţători folosesc zilnic manualul digital, arată o cercetare Intuitext, realizată în luna martie a acestui an. Un motiv pentru care procentul este atât de mic este reprezentat de faptul că, în momentul de faţă, clasele nu sunt dotate corespunzător. Totodată, 80% din cadrele didactice consideră utilizarea manualului digital la clasă o idee bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cercetarea Intuitext, desfăşurată în luna martie 2016, a fost realizată pe un eşantion de 338 de cadre didactice care predau la clasele I şi a II-a.

”În opinia învăţătorilor intervievaţi, 80% dintre ei consideră utilizarea manualului digital la clasă ca fiind o idee bună şi 44% dintre aceştia se declară mulţumiţi de conţinutul existent în manualele digitale, nedorind nimic în plus.

În cadrul cercetării a reieşit că, 41% dintre învăţători folosesc zilnic manualul digital, iar 73%  au menţionat că utilizează des mai ales jocurile şi aplicaţiile interactive din cadrul manualului digital”, arată un comunicat de presă al Intuitext.

Totodată, studiul mai relevă că problemele majore care îi împiedică pe învăţători să folosească manualul digital este lipsa resurselor tehnice necesare pentru utilizarea manualelor digitale la clasă (50% dintre respondenţi), în contextul în care pentru utilizarea manualului în condiţii optime, fiecare clasă trebuie dotată cu laptop, videoproiector şi acces la Internet.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: