Sorin Cîmpeanu: „Apariţia unei noi tulpini a virusului îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă”

Sorin Cîmpeanu: „Apariţia unei noi tulpini a virusului îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă”

Sorin Cimpeanu / FOTO Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunţă că apariţia noii tulpini a virusului SARS-CoV-2 „îndeamnă şi mai mult la prudenţă”, iar decizia cu privire la deschiderea şcolilor va fi luată în urma discuţiilor cu principalele instituţii din domeniu medical, „ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat".

Ştiri pe aceeaşi temă

„Am văzut chiar şi astăzi apariţia unei noi tulpini, lucru care ne îndeamnă încă şi mai mult la prudenţă, prudenţă pe care am luat-o în calcul pentru discuţia din 2 februarie în care noi vom merge cu realităţile din educaţie, cei din sănătate, fie că vorbim de DSP, de Ministerul Sănătăţii, de INSP, de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă vor veni cu realităţile din domeniul sanitar. Se vor pune la un loc şi se va lua decizia corectă şi responsabilă, zic eu, ştiut fiind că limita între dreptul fundamental la educaţie şi dreptul fundamental la sănătate este o fâşie foarte îngustă şi e greu de apreciat”, a declarat ministrul Educaţiei, duminică seară, la Antena 3. 
 
Acesta a menţionat că se discută în continuare despre posibilitatea deschiderii şcolilor.
 
„Există în continuare un interes major pentru începerea şcolilor în format fizic în data de 8 februarie. (...) Din poziţia mea nu pot susţine altceva decât deschiderea prioritară a şcolilor”, a afirmat ministrul.
 
Sorin Cîmpeanu a precizat că este esenţial ca autorităţile să aibă "cu cadenţă săptămânală” evaluările şi întreaga hartă privind evoluţia epidemiei, "în aşa fel încât oricine să ştie cum merge la şcoală, fizic sau online”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările