Sindicatele din Educaţie ameninţă cu proteste. Lider sindical: „E posibil să fie boicotate examenele naţionale”

Sindicatele din Educaţie ameninţă cu proteste. Lider sindical: „E posibil să fie boicotate examenele naţionale”

Simion Hăncescu FOTO Adevărul

Sindicaliştii din Educaţie sunt foarte nemulţumiţi de proiectul noii ordonanţe de urgenţă privind salarizarea. Aceştia ameninţă cu greva şi susţin că sunt şanse ca examenele naţionale programate în perioada următoare, respectiv Capacitatea şi Bacalaureatul, să fie boicotate.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În zilele următoare vom declanşa discuţii cu reprezentanţii celorlalte sindicate din teritoriu, cei ai elevilor, ai părinţilor şi ai studenţilor, vor fi proteste cu siguranţă. Mai auzim o placă: că atâta vreme cât nu creşte calitatea nu poţi acorda creşteri salariale, în justiţie nu a fost aşa. În momentul de faţă, Ministerul Educaţiei nu are forţa de a asigura necesarul de profesori pentru aceste examene”, a explicat Marius Nistor, liderul Federaţiei Spiru Haret.

La rândul său, Simion Hăncescu, şeful Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, a declarat că proiectul de ordonanţă este nul. „Ştim că există două domenii importante: sănătatea şi educaţia. Din păcate, educaţia a fost abandonată până în acest moment. Nu pot sa pronunţ cuvântul grevă, este vorba de 2% şi Guvernul face criterii de performanţă pentru acest procent. Nu a fost nicio negociere, ni s-au prezentat trei variante pe care Ministerul Muncii le-a avut în vedere”, a spus Hăncescu.

Şi Anton Hadăr, preşedintele Federaţiei Alma Mater, s-a arătat dezamăgit de ordonanţă. „Proiectul a venit la 16.29. Avem de a face cu cârpeli, sunt dezamagit, nu mă aşteptam să fim trataţi atât de rău. Am crezut că vor fi mai raţionali. O lipsă de transparenţă totală, o lipsă de interes faţă de sistemul educaţional, vrem cadre bune, dar nu investim în ele”, a spus Hadăr.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările