UPDATE Simularea pentru Evaluarea Naţională. În ce judeţe a fost boicotată evaluarea

UPDATE Simularea pentru Evaluarea Naţională. În ce judeţe a fost boicotată evaluarea

În ce judeţe a fost boicotată simulrea pentru Evaluarea Naţională. FOTO: Arhiva „Adevărul“

Reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) au declarat, luni, că a fost boicotată simularea la Evaluarea Naţională în şcoli din mai multe judeţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE „Au fost boicotate simulările şi în 14 şcoli din Harghita şi alte câteva din Prahova şi Buzău. Mâine vom avea o video- conferinţă cu colegii din teritoriu pentru a stabili detaliile în vederea continuării boicotării simulării şi pentru celelalte probe de la Evaluarea Naţională. Deocamdată nu am primit nu am avut nicio discuţie cu cei de la Ministerul Educaţiei“, a afirmat Popa Cornelia, secretar general FSLI.

„Până la ora 08.00, colegii din teritoriu ne-au raportat că au fost boicotate simulările în câteva şcoli din judeţele Arad, Ialomita, Călăraşi şi Mehedinţi. Pentru celelalte şcoli, în care au fost profesori care nu au dorit să partcipe la simulare, s-au găsit cadre didactice care să-i înlocuiască. În muncipiul Bucureşti simularea pentru pentru evaluarea naţională s-a desfăşurat în condiţii normale“, a declarat pentru „Adevărul“ Popa Cornelia, secretar general FSLI.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că dascălii din 1.100 de unităţi de învăţământ din Bucureşti şi din 28 de judeţe au optat să boicoteze simularea examenului de Evaluare Naţională din cauza nemulţumirilor majore şi a lipsei de răspuns din partea Guvernului, dar şi a liderilor celor două Camere din Parlamentul României, la solicitările lor.  

citeste totul despre: