Simulare BAC 2019. Ce perle au găsit profesorii la proba la Limba Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simularea la Limba şi Literatura Română pentru Bacalaureat 2019 a avut şi momente haioase pentru profesorii corectori, care au găsit ca în fiecare an şi perle în lucrările elevilor.

De exemplu, la unul dintre subiecte elevii au fost întrebaţi dacă te poţi simţi în mai multe locuri acasă, iar unul a scris că - „Desigur că poţi avea mai multe locuri în care să te simţi ca acasă, cu condiţia să ai mai multe case”, arată stirileprotv.ro.

Un alt elev a spus „Nesimţirea acasă, deşi ai de toate, este o problemă psihică.”

Rugaţi să scrie despre amintiri, un elev a scris că „Avem nevoie de amintiri aşa cum un telefon are nevoie de încărcător şi baterie.” Un altul, mai tipicar, a considerat că „Cine îşi uită amintirile e un om uituc sau care nu-i pasă de trecut.”

La altă cerinţă, unde elevii au avut un text la prima vedere, unii elevi au scris cele mai caraghioase idei:

„Femeia s-a întors storcită vai mama ei, nimic în cap şi fleaşcă de ploaie”, a scris un elev. Tot despre acelaşi personaj, un altul consideră că „Ea a umplut parchetul de zoaie, dar în loc să şteargă îi umblau ochii în toate părţile.” „Doamna din text e prezentată ca praf şi pulbere, aşa că n-o putem numi eroină”, consideră o elevă.

Jargoane, ”dujmani” şi alte greşeli gramaticale

„Caţavencu se folosea de şmecherie şi tupeu ca să îi pună pe dujmani la locul lor”, a scris un elev.

„Autorul era îndrăgostit de matematică, dar era super iubitor mai mult faţă de profesorul lui” a spus un elev. 

Şi folosirea expresiilor artistice le-a dat bătăi de cap unor elevi. „Copilul hoinăreşte pentru că are tot timpul o mâncărime să plece în lume” sau „Viile erau plantate pe faţa dealului pentru că oamenii au încercat să le pună pe spate şi nu le-a mai ieşit struguri” au stârnit râsul corectorulor.

„Rolul bunicului era să îi ia la nepot dulciuri, un gest frumos deşi l-a învăţat vicios”, s-a exprimat în mod greşit un elev, în timp ce altul a folosit jargon pentru a argumenta rolul unei construcţii: „Sensul secvenţei ”pline de haz” este că personajul se sparge de râs.”

Pe 21 martie are loc proba la alegere a profilului iar rezultatele finale ale simulării vor fi afişate pe 29 martie. Nu pot fi contestate, iar liceenii pot cere să fie trecute în catalog pe baza unei cereri.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite