Sesiunea de toamnă Bacalaureat 2018: astăzi începe înscrierea pentru examen. Când vor avea loc probele scrise

Sesiunea de toamnă Bacalaureat 2018: astăzi începe înscrierea pentru examen. Când vor avea loc probele scrise

FOTO: Arhivă

Astăzi începe perioada înscrierilor pentru a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2018. Candidaţii se pot înscrie până în data de 13 iulie la Bacalaureatul de toamnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 27 iulie are loc înscrierea candidaţilor care au promovat examenele de corigenţe.
 
Prima probă scrisă, la Limba Română, va avea loc pe 20 august. În următoarea zi va fi desfăşurată evaluarea scrisă la Limba Maternă, iar pe 22 august va avea loc proba obligatorie a profilului (Matematică pentru Real şi Istorie pentru Uman). Ultima evaluare scrisă va fi susţinută pe 23 august la proba la alegere a profilului (Fizică, Chimie, Informatică sau Biologie pentru Profilul Real, respectiv Geografie sau Ştiinţe Socio-Umane pentru Profilul Uman).
 

După probele scrise vor fi evaluate competenţele după cum urmează: între 24 şi 27 august – competenţele lingvistice în Limba Română, 28 august – competenţele lingvistice în Limba Maternă, între 29 şi 30 august – competenţele digitale, între 30-31 august – competenţele lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Pe 1 septembrie, până la ora 12.00, se vor afişa primele rezultate.

Depunerea contestaţiilor se va putea face doar în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-16.00. În perioada 2-5 septembrie se vor rezolva contestaţiile, iar pe 6 septembrie se vor afişa rezultatele finale.

Candidaţii care au depus contestaţie la examenul de Bacalaureat au aflat ieri rezultatele finale. Astfel, în urma soluţionării contestaţiilor, rata de promovare la examenul maturităţii a crescut cu 2%, ajungând de la 67,7% la 69,7%. Peste 44 de mii de lucrări au fost contestate în această sesiune, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: