Se dă startul proiectului „Cadet pentru o zi”, program destinat elevilor

Se dă startul proiectului „Cadet pentru o zi”, program destinat elevilor

Elevi FOTO Adevărul

În perioada 12-14 octombrie şi 27-28 octombrie se derulează seria de acţiuni „Cadet pentru o zi”, organizată de Ministerul Apărării Naţionale, în colegiile militare liceale din Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc şi Craiova, dar şi la Academia  Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă, elevii selecţionaţi pe bază de voluntariat din instituţii civile de învăţământ sunt invitaţii elevilor şi studenţilor militari pentru a se familiariza cu activităţile desfăşurate într-o instituţie militară de învăţământ. Programul zilelor de curs va fi comun - ore la clasă, activităţi extracurriculare, dar şi rapoartele de dimineaţă şi de seară.
 
Concret, „Cadet pentru o zi” îşi propune să realizeze schimburi de experienţă între instituţii militare şi civile de învăţământ, contribuind la extinderea celor mai bune modele şi practici didactice, la valorificarea valenţelor formativ-educative ale interacţiunii elevilor din diferite instituţii de învăţământ, în sprijinul conturării opţiunilor profesionale ale acestora.
 
Proiectul se va desfăşura după următoarele coordonate:
 
-  Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza care, în zilele de 12 şi 13 octombrie, va primi vizita a 25 de elevi din clasele a VII-a, însoţiţi de trei  profesori, de la Şcoala gimnazială “Matei Basarab”, din Târgovişte. Persoană de contact Graţiela Mihăescu, tel. 0723004003.
 
- Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia va fi vizitată, în perioada 12-14 octombrie, de 20 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a, împreună cu doi profesori, de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu”, din Alba Iulia. Persoană de contact Daniela Filimon, telefon 0744850818.
 
- Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc va primi vizita, în zilele de 19 şi 20 octombrie, a 10 elevi din clasele a VII-a, împreună cu un profesor, de la Şcoala Gimnazială “Bogdan Vodă”, din Câmpulung Moldovenesc, şi a 10 elevi din clasele a VII-a, însoţiţi de un profesor, de la Şcoala Gimnazială nr. 3, din Suceava. Persoană de contact Elena Jora, tel. 0746923563.
 
- Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova va fi vizitat, în zilele de 27 şi 28 octombrie,  de 20 de elevi din clasele a VIII-a şi de doi profesori de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, din Craiova. Persoană de contact Ioana-Cristina Lădaru, tel. 0722286247.
 
- Academia Navală “Mircea cel Bătrân” din Constanţa va fi gazda, între 12 şi 14 octombrie, a 20 de elevi din clasele a X-a şi a XI-a, împreună cu doi profesori, de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga”, din Brăila. Persoană de contact Mihaela Zabolodni, telefon 0770530560.
 
citeste totul despre: