Scoateţi legea pumnului din clasă!

Scoateţi legea pumnului din clasă!

Profesorii care-şi ies din fire riscă dosare penale şi excluderea din învăţământ

Agresiunile dintre elevi şi bătăile aplicate de profesori copiilor au încă un „concurent“: nervii părinţilor care-şi fac dreptate la şcoală. Unui profesor care a pocnit un elev i s-a întocmit dosar penal. Un părinte l-a lovit pe băiatul care s-a bătut cu fetiţa sa şi nu va păţi nimic.

Profesorul de educaţie tehnologică Valeriu Licu (58 de ani) din Urziceni este cercetat de Poliţie după ce a fost acuzat că a pedepsit cu pumnii şi picioarele un elev-problemă de la şcoala din Munteni-Buzău, judeţul Ialomiţa. Potrivit lui Silviu Stăneasă, directorul şcolii, elevul dintr-a şaptea Gabriel Paraschiv, l-ar fi şicanat pe profesor.

„Îi clătina masa, îi arăta semne obscene şi i-a spus: «Vrei să ţi-o trag?». Atunci domnul profesor a vrut să îl intimideze, l-a pus la zid şi a vrut să îi tragă cercelul din ureche, iar copilul s-a tras în jos şi s-a lovit de colţul băncii", a declarat directorul Silviu Stăneasă.

Elevul Paraschiv are altă variantă: el susţine că vorbea cu un coleg, iar profesorul a înţeles greşit că i se adresa lui şi l-a lovit cu pumnul inclusiv după ce a căzut pe podea. Copilul a acuzat dureri de cap şi a fost internat pentru o zi cu diagnostic de traumatisme cranio-cerebrale şi toracic. Dascălul acuzat de elevul său este sigur că familia Paraschiv urmăreşte altceva: „Vor bani, asta vor! M-au văzut nou în comună şi şi-au spus că pot obţine bani", a afirmat telefonic Valeriu Licu. Poliţia din Slobozia a întocmit profesorului dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Slobozia aşteaptă rezultatul anchetei poliţieneşti. „Tutorele copilului l-a sunat pe domnul pro­fesor Licu şi i-a sugerat că în schimbul unei sume de bani ar putea da uitării incidentul. Îl consider totuşi vinovat pe profesor că şi-a ieşit din fire", a declarat inspectorul general Ilie Stavăr.

În numele tatălui

În alt judeţ, Maramureş, Marius Ulici, părintele Marei, elevă a Şcolii „Nicolae Iorga" din Baia Mare, a fost surprins la începutul acestei luni în timp ce îl lovea pe Claudiu Mike, colegul fiicei sale. Fata se plânsese acasă că băiatul a înjurat-o după ce s-au încăierat la ora de sport.

„Este inadmisibil ca un părinte, oricât de nervos ar fi el, să-şi facă singur dreptate", a declarat directorul şcolii, Mihai Boloş. El spune că cei doi copii au scăpat doar cu avertismente.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: