România, premiată la New York pentru programul de educaţie financiară derulat de către Banca Naţională a României şi Ministerul Educaţiei Naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele nominalizate la această categorie din Europa, în 2014, au fost România, Olanda şi Albania  FOTO: Adevărul
Statele nominalizate la această categorie din Europa, în 2014, au fost România, Olanda şi Albania  FOTO: Adevărul

România a fost desemnată câştigătoare a „Global Money Week Award” pentru Europa, joi, 22 mai, la New York. Trofeul se acordă unei singure ţări din fiecare continent

Delegaţia României, formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi ai Băncii Naţionale a României (BNR), a primit trofeul în cadrul ceremoniei anuale a Child and Youth Finance International 2014 (CYFI), desfăşurată la sediul ONU din New York, în prezenţa ambasadorului României la ONU, Simona Miculescu, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei. 

„Global Money Week Award” se acordă unei singure ţări din fiecare continent, fiind cea mai importantă dintre cele trei secţiuni premiate de către CYFI. Statele nominalizate la această categorie din Europa, în 2014, au fost România, Olanda şi Albania.

„Global Money Week” este un proiect iniţiat de organizaţia neguvernamentală CYFI, în anul 2012, care se desfăşoară anual, pe parcursul unei săptămâni. În 2014, în acest program au fost implicaţi peste 3 milioane de copii şi tineri din 118 ţări ale lumii.

În România, la activităţile desfăşurate între 10 şi 17 martie 2014, de către BNR în parteneriat cu MEN, în toate sucursalele şi agenţiile băncii centrale din ţară au participat peste 6.100 de elevi din şcoli şi licee, din 19 judeţe şi municipiul Bucureşti. 

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, şi ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, consideră că acest trofeu a fost obţinut de către toţi copiii şi tinerii din România participanţi la „Global Money Week”, dorind ca acest proiect, alături de alte activităţi în domeniul educaţiei financiare, să fie dezvoltat şi consolidat în anul 2015.

Opţionalul "Educaţia financiară"

Începând cu anul şcolar 2013 – 2014, Banca Naţională a României a demarat, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, un proiect de implementare la nivelul învăţământului primar a disciplinei opţionale “Educaţie financiară” (CDŞ).

Proiectul are la bază programa şcolară pentru disciplină opţională - învăţământul primar “Educaţie financiară”; programa a fost aprobată de Ministerul Educaţiei şi este destinată elevilor de a III-a şi a IV-a.

Anul acesta, s-au înscris în proiect 12.502 elevi, 674 (dascăli şi inspectori şcolari), adică un total de 13.176 din 32 judeţe şi din Bucureşti. Pentru anul şcolar viitor, s-au înscris peste 42.000 elevi şi peste 1.800 dascăli. Lista este deschisă până la sfârşitul anului şcolar în curs.


Copiii din clasele primare vor studia filosofia, educaţia financiară şi educaţia pentru societate

BNR a lansat un DVD cu istoria banilor pentru elevii din clasele I-VIII. Isărescu: românii, codaşi la educaţie financiară

Isărescu: criza financiară, amplificată de slaba educaţie financiară a populaţiei

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite