România a obţinut locul întâi pe naţiuni în Europa şi locul trei la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Geografie

România a obţinut locul întâi pe naţiuni în Europa şi locul trei la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Geografie

Andra-Cosmina Albulescu, medaliată cu aur şi în 2013 la Olimpiada Internaţională de Geografie         FOTO: Adevărul

Olimpicii români au adus ţării patru medalii la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, plasând astfel România pe primu loc în Europa şi pe locul al treilea, după Singapore şi Australia.

”Lotul naţional olimpic prezent la a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie a continuat seria succeselor din anii precedenţi, reuşind să cucerească patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz. În clasamentul pe naţiuni, excelentele rezultate individuale au plasat România pe locul I în Europa şi pe locul al treilea la nivel mondial (după Singapore şi Australia)”, se arată într-un comunicat de la Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andra-Cosmina Albulescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,Costache Negri” din Galaţi) şi Cosmina-Andreea Manea (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti). 

Ambele eleve au fost laureate cu aur şi la ediţia din 2013. 

Medalia de argint i-a revenit Aurei-Elena Amironesei (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi), în timp ce medalia de bronz a intrat în posesia Ancăi-Maria Rădulescu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional ,,I. C. Brătianu” din Piteşti).

Olimpiada Internaţională de Geografie s-a desfăşurat în perioada 11-18 august, în oraşul polonez Cracovia. În total, au participat 142 de concurenţi din 36 de ţări.


Pe aceeaşi temă:

Olimpicii români au cucerit patru medalii la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori

PERFORMANŢĂ Poveştile olimpicilor internaţionali la chimie

O medalie de aur şi trei de argint pentru lotul olimpic de chimie al României

Lista olimpicilor internaţionali premiaţi cu bursă de merit de la stat

Un elev român a cucerit o medalie de aur la Olimpiada Internaţională de Lingvistică

Elevii români au obţinut cinci medalii şi locul 1 în Europa la Olimpiada de Fizică

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

 

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: