România, pe locul 16 în topul mondial al utilizării limbii engleze

România, pe locul 16 în topul mondial al utilizării limbii engleze

FOTO: Adevărul

România este le locul 16 din 70 de ţări evaluate la nivel mondial şi pe locul 13 din 27 de ţări europene, în ceea ce priveşte competenţele de limbă engleză pe care le au locuitorii şi modul în care aceştia reuşesc să le pună în practică, în relaţiile sociale şi profesionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe primul loc în studiul EF English Proficiency Index 2015, la care au participat 910.000 de persoane din 70 de ţări, este Suedia, urmată de Olanda, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Slovenia, Estonia, Luxemburg, Polonia, Austria, Germania, Portugalia, România şi Belgia. 

Studiul arată existenţa unei corelaţii reale între cunoaşterea limbii engleze şi diferşi indicatori precum venituri mai mari sau calitatea vieţii mai bună. De asemenea, în aproape toate ţările participante la studiu, mai multe femei vorbesc bine limba engleză decât bărbaţi. 

Specialiştii de la Qdays Educational Holidays, parteneri ai studiului pentru România, spun că valoarea sistemului lingvistic comun este esenţială în mediul educaţional şi profesional, iar marile centre educaţionale internaţionale manifestă un interes crescut pentru tinerii din România, datorită usurinţei cu care aceştia reuşesc să pună în practică abilităţile comunicaţionale în limba engleză.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările