România şi China au decis recunoaşterea reciprocă a studiilor superioare

România şi China au decis recunoaşterea reciprocă a studiilor superioare

Studiile superioare tehnice absolvite în România vor fi recunoscute şi în China

Între Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Educaţiei din Republica Populară Chineză a fost semnat un memorandum privind recunoaşterea diplomelor şi certificatelor din învăţământul superior.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al MEC, România va recunoaşte certificatul de absolvire a cursului special de educaţie (Zhuanke), obţinut în China, precum şi certificatul de absolvire a cursului general de educaţie şi/sau diplomă de licenţă, certificatul de absolvire – nivel Master, certificatul de absolvire – nivel doctorat.
 
Republica Populară Chineză va recunoaşte diploma pentru ciclul I de studii superioare, respectiv diploma de licenţă, diploma de inginer, de urbanist, arhitect, pentru ciclul al II-lea – diploma de master; precum şi diploma pentru ciclul al III-lea – doctoratul.
 
Pentru a fi recunoscute diplomele şi certificatele obţinute în România, acestea trebuie eliberate şi autentificate de instituţiile de învăţământ superior, în timp ce diplomele şi certificatele eliberate de instituţiile de învăţământ superior sau institut de cercetare din China trebuie să fie însoţite de o dovadă a verificării, emisă de autorităţile centrale competente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările