REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Cele mai bune şcoli din România

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Cele mai bune şcoli din România

Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale (EN) din 2013 ne spun că elevii (şi profesorii) din Brăila (Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” – 9,81), Buzău (Colegiul Naţional “B. P. Haşdeu” . 9,81) şi Braşov (Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” – 9,74) sunt cei mai buni din ţară. Cum s-a schimbat topul în 2013 faţă de 2012.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu toţii suntem conştienţi de problemele din sistemul de învăţământ românesc, cu toţii ştim că ele influenţează rezultatele examenelor naţionale, atât pe zona de vârf, cât şi pe cea de jos. 

Cu toate acestea, trebuie să fim conştienţi şi de eforturile pe care mulţi dascăli minunaţi le fac pentru elevi şi de faptul că această şcoală românească dă lumii, an de an, elevi eminenţi. 

Credem că e important ca rezultatele pozitive să fie scoase în faţă şi folosite ca model pentru viitor. Ţinând cont de cele spuse şi scrise mai devreme, avem plăcerea de a vă prezenta o analiză comparativă 2013-2012 a celor mai bune şcoli generale din România.

Topurile pe care le-am realizat şi comparat pentru cei 2 ani sunt:

  • top 10 şcoli generale din punct de vedere al notelor de admitere cu care elevii au terminat
  • top 10 şcoli generale din punct de vedere al mediilor de absolvire pentru clasele V – VIII
  • top 10 şcoli generale din punct de vedere al notelor obţinute în cei 2 ani la proba de limba română a Evaluării Naţionale
  • top 10 şcoli generale din punct de vedere al notelor obţinute în cei 2 ani la proba de matematică a Evaluării Naţionale
  • top 10 şcoli generale din punct de vedere al notelor finale ale Evaluării Naţionale din cei 2 ani.


Nota asignată fiecărei şcoli, la fiecare categorie, este obţinută prin calcularea mediei aritmetice a tuturor notelor la categoria respectivă, a tuturor elevilor.

În ceea ce priveşte notele cu care elevii au terminat ciclul gimnazial, în România, cei mai silitori elevi par să se găsească anul acesta în Bucureşti şi în judeţul Argeş, primele 3 şcoli după acest criteriu fiind Şcoala Gimnazială “Nicolae Creţulescu” (Argeş – 9,94), Colegiul Naţional Zinca Golescu (Argeş – 9,83) şi Colegiul Naţional de Informatică “Tudor Vianu” (Bucureşti – 9,78).

Anul trecut, topul 3 al şcolilor generale din punct de vedere al notelor de absolvire a arătat altfel, după cum se poate vedea şi în grafic, diferenţele fiind mult mai strânse, de doar 1 sutime.

Unde sunt cei mai buni elevi la limba română în 2013? Dacă ar fi să ne luăm după notele obţinute la prima probă a Evaluării Naţionale aceştia se regăsesc în Buzău (Colegiul Naţional “B. P. Haşdeu” – 9,73), Brăila (Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” – 9,70) şi Iaşi (Colegiul Naţional “Emil Racoviţă” – 9,60). În 2012 acest top 3 era împărţit între şcoli din judeţul Argeş.

La matematică podiumul este deţinut de Brăila şi Braşov: Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” (9,93), Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” (9,93), Colegiul Naţional “GH. M. Murgoci” (9,92). Anul trecut pe podium se regăseau 3 şcoli generale din judeţele Argeş şi Timiş.

Rezultatele finale ale Evaluării Naţionale din 2013 (media aritmetică a celor două probe) ne spun că elevii (şi profesorii) din Brăila (Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” – 9,81), Buzău (Colegiul Naţional “B. P. Haşdeu” . 9,81) şi Braşov (Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” – 9,74) trebuie aplaudaţi.

Anul trecut, la această categorie, aplauzele porneau spre Argeş şi Constanţa. (puteţi vedea mai sus graficul comparativ, pentru primele 10 şcoli).

Aceleaşi nume se regăsesc şi în topurile mediilor cu care elevii au părăsit instituţia spre a susţine admiterea la liceu, în ambii ani.

Vă reamintim că puteţi vedea aici care sunt cele mai bune şcoli generale din fiecare judeţ, după media de admitere pe care elevii au obţinut-o în urma examenelor, prin selectarea din lista de drop-down a judeţului dorit. 

Acest articol a apărut pe admitereliceu.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările