Poveştile tinerilor de 10 la Bac: „Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10 şi aşa a fost”. „Am văzut nota, plec la pregătire la Fizică pentru facultate“

Poveştile tinerilor de 10 la Bac: „Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10 şi aşa a fost”. „Am văzut nota, plec la pregătire la Fizică pentru facultate“

Patru dintre candidaţii care au luat 10 la Bacalaureat

Marţi, 7 iulie, au fost publicate primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2015. Elevii, în bună parte, s-au arătat foarte mulţumiţi de notele obţinute.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultate Bacalaureat 2015 Vrancea. Laura Teodora Loghin nu a avut timp să se bucure de nota maximă: „Acum plec la pregătire la fizică pentru facultate“

Vrancea are trei elevi de nota zece la Bacalaureat 2015. Este vorba despre Laura Teodora Loghin, de la Colegiul Unirea, Elena Silvia Moroiu, Colegiul Al I. Cuza şi Valentin Petrea, de la Colegiul Economic Mihail Kogălniceanu.

“Unirista” Laura Teodora Loghin a primit vestea cea mare, că a luat nota maximă, chiar de la tatăl ei, care a fost mai rapid pe internet, în timp ce aştepta afişarea rezultatelor la liceu. Vestea a surprins-o puţin, deşi ştia că a muncit foarte mult pentru examen, ar nu a apucat să se bucure prea mult de rezultat întrucât în scurt timp a mers la pregătirea pentru admiterea de la facultate.

“Am rămas surprinsă. Ştiu că am muncit foarte mult. Nu zic că nu meritam, oricât de modestă aş încerca să fiu, dar chiar la toate obiectele să iau 10.00 nu mă aşteptam. Cel puţin la română ştiam că se corectează mai sever. La Evaluarea Naţională luasem 9.10 la română şi am fost dezamăgită, iar acum am muncit mai mult şi s-a văzut. Mai mult am lucrat la fizică, pentru că acolo ştiam că mai am nişte lipsuri, iar la matematică nu am făcut deloc pregătire. Mai departe vreau să studiez la Politehnică, la predare în limba germană sau să plec în străinătate. Încă nu am găsit o facultate în ţară în care să fac ce-mi place. Deocamdată nu pot să mă bucur prea mult pentru notă, pentru că trebuie să merg la pregătire la fizică. Dar o să am timp să mă bucur”, ne-a declarat Teodora Loghin.

Rezultate Bacalaureat 2015 Sibiu. Poveştile fetelor cu cele mai mari medii din judeţul Sibiu

 
 
Ana Maria e unul din elevii cu care liceul pe care l-a absolvit se mândreşte. A avut rezultate bune pe parcursul tuturor celor patru ani de liceu, cu participări la olimpiade şi un premiu II la faza naţională a olimpiadei de limba engleză. A făcut de asemenea voluntariat la TIFF şi Crucea Roşie, şi a fost membră în Consiliul Şcolar al Elevilor. 
 
 
„Liceul pentru mine a fost o experienţă extraordinară, pot spune că au fost nişte ani pe care o să mi-i aduc aminte toată viaţa şi m-au ajutat să devin o persoană mai deschisă noilor experienţe pentru că pe lângă activitatea de la şcoală am participat şi la multe proiecte de voluntariat şi la olimpiade.

Rezultate Bacalaureat 2015 Prahova. Diana-Luiza Niţă, eleva de 10 pe linie, din provincie: „Un mit pe care eu l-am depăşit“

Abonaţi în fiecare an la mediile de 10 de la bacalaureat, absolvenţii colegiilor renumite din Ploieşti, precum I.L. Caragiale, Mihai Viteazul sau Al.I. Cuza, nu au „furnizat“ în acest an decât un absolvent de 10 pe linie, Iulia Mihaela Şerban, de la prestigiosul Colegiu Naţional I.L. Caragiale.
 
Surpriza a venit din provincie, unde Diana-Luiza Niţă, candidată a Colegiului Naţional „Nicolae Iorga“ din Vălenii de Munte a obţinut 10 pe linie la probele Bacalaureatului 2015. Performanţa nu este însă o surpriză pentru cei care o cunosc pe Diana, o tânără frumoasă şi foarte inteligentă.
 

 
Ca şi Iulia Şerban, cealaltă candidată de 10 din judeţ, Diana este absolventă a unui profil real, matematică-informatică, drum pe care îl va desăvârşi în continuare prin Facultatea de Automatică de la Politehnică sau Facultatea de Cibernetică de la ASE. 
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Braşov. Maria Luiza Steinesz, fata de 10 de la Braşov. Este pasionată de muzică şi vrea să studieze chineza

Maria Luiza Steinesz a absolvit la profilul uman şi a susţinut probe scrise la limba si literatura română, istorie şi logică. Media de 10.00 a fost cadoul perfect de majorat. Luiza a împlinit 18 ani chiar pe 3 iulie când a dat ultima probă la examenul de Bacalaureat 2015.  „M-am bucurat foarte mult când am văzut media. Mă aşteptam să am o medie mare, dar la 10.00 chiar nu m-am gândit. Am crezut că 10.00 înseamnă perfecţiune şi mă bucur enorm că am reuşit. Când au aflat media, mama şi bunica au început să plângă. Eu am simţit aşa fluturi în stomac, o bucurie de nedescris în cuvinte. A fost cadoul perfect de majorat“, povesteşte Luiza Steinesz.
 
 
Mărturiseşte că s-a pregătit temeinic încă din clasa a X-a. „Mie, de când am intrat la liceu, mi-a fost teamă de Bacalaureat. M-am pregătit temeinic încă din clasa a X-a mai ales la limba română. Acolo am avut cele mai mari emoţii. Nu am vrut să mă aglomerez în clasa a XII-a. Bacalaureatul nu este un examen greu, dar este extrem de complex. Dacă te pregăteşti din timp atunci nu sunt probleme“, mai spune eleva de nota 10.00.
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Constanţa. Oana Denis Abdula din Hârşova sparge dominaţia Constanţei

Oana Denis Abdula a luat 9,80 la Română, 10 la Matematică-Informatică şi 9,85 la Anatomie. Vestea reuşitei a făcut-o extrem de mândră, din mai multe motive. Performanţa îi confirmă valoarea pe care a demonstrat-o în toţi aceşti ani de şcoală.
 
 
Dar Oana vrea să se ştie ceva. „Să nu vă imaginaţi că am stat să învăţ toată ziua. Într-adevăr, în perioada de dinaintea Bacalaureatului, mi-am dedicat tot timpul învăţatului. Îmi place să învăţ, pot să spun că este o pasiune. În rest, m-am ocupat constant de teme, am lucrat în plus acolo unde era nevoie. Am căutat să mă şi distrez, să şi studiez“, împărtăşeşte Oana (18 ani) reţeta succesului ei.
 
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Performanţă de invidiat: „Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10“

 
”Am sperat înainte de Bac să iau 10. Mi-am dorit să iau 10, mai ales că şi la examenul din clasa a VIII-a am luat 10. Mi-am zis că ar fi frumos să termin cu 10”, spune Ana Gheorghe Milea, singurul elev din judeţul Cluj care a obţinut media 10 la Bacalaureat 2015.
 
 
Emoţionată şi bucuroasă, aşa era Ana marţi, în vremea prânzului. Am întâlnit-o la şcoală. Profesoara lor de Limba Română, Monica Columban, i-a adunat pe elevi într-o sală de clasă şi discutau. Tânăra este absolventă de Ştiinţele Naturii la Colegiul Naţional ”Emil Racoviţă” din Cluj-Napoca, cel mai bun din judeţ.
 

Cum a reuşit o membră Mensa să fie prima pe şcoală la Bacalaureat, învăţând 3-4 ore pe zi. Se numără printre cei mai inteligenţi 2% din oameni

10 la informatică, 9,95 la matematică şi 9,2 la Română. Acestea sunt notele obţinut de clujeanca Oana Jişa la examenul maturităţii. Media de 9,71 a propulsat-o pe primul loc la şcoala unde a învăţat – Colegiul Naţional „Goerge Coşbuc”, unul dintre cele mai bune licee din Cluj. Judeţul s-a clasat pe primul loc în ţară privind promovabilitatea - peste 82% dintre elevi au luat note de trecere. A fost o singură medie de 10 - la Colegiul Naţional "Emil Racoviţă". 
 
Câte ore învaţă pe zi
 
Oana Jişa (19 ani) a absolvit Colegiul Naţional „George Coşbuc”, profil real, la secţia germană. Dacă pentru alţi elevi de vârsta ei perioada dinaintea examenului de Bacalaureat a fost una stresantă, Oana spune, cu zâmbetul pe buze: „Am văzut cred cele mai multe filme în perioada asta, pentru că nu a trebuit să merg la şcoală”. Învăţa 3-4 ore pe zi şi în rest se relaxa. „Am vizionat filme, am fost la alergat, mai ieşeam în oraş. Nu sunt genul să stau toată ziua în casă să învăţ”, povesteşte tânăra. Totuşi, Oana a luat premiul II la terminarea clasei a XII-a şi speră la note bune la Bac: 10 la Matematică, peste 9,50 la Informatică şi peste 9 la Română. Care este atunci explicaţia rezultatelor? „De felul meu reţin mai uşor. Am observat asta din clasele mici. Nu pierdeam mult timp cu temele. Mama când venea acasă şi vedea că mi-am făcute temele îmi zicea: <<Cum, aşa repede?>>  De asemenea, reţin foarte mult din materie pentru că sunt atentă la clasă”. Ea precizează că-şi făcea întotdeuna temele la zi şi era la zi cu materia. 
 

Rezultate Bacalaureat 2015. Şapte tineri din Maramureş au luat 10 la Bac, iar unul dintre ei visează să devină neurochirurg

Deşi a terminat ca şef de promoţie, Roland nu a luat meditaţii, iar în mod special s-a pregătit pentru Bac doar la o singură materie. Olimpic la Chimie, foarte bun la Matematică, spune că nu a avut emoţii decât la Română. ”În special pentru Bacalaureat m-am pregătit numai la Limba Română, pentru că la Matematică am făcut foarte mult la nivel de clasă, iar la Chimie am fost olimpic naţional şi am luat menţiuni speciale în fiecare an”, spune el.
 
 
Totuşi, chiar dacă i-a dat bătăi de cap, a reuşit să obţină tot nota 10.00 şi la această materie. ”La Mate şi la Chimie am lucrat foarte mult, dar Româna am pus-o mai mult pe planul II pentru că, fiind olimpic la ştiinţe exacte, nu prea mi-am mai bătut capul cu cele umane. Deci la Română a fost cel mai greu pentru că aici mi-am bătut capul cel mai puţin pe parcursul celor patru ani”, completează tânărul.  
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Iaşi. Cine sunt cei cinci performeri din Iaşi, care au luat 10 pe linie la examenul de maturitate

Între performeri se desprind cele 5 medii de 10 curat la Bacalaureat 2015. Numărul "zeciştilor" poate fi considerat mulţumitor anul acesta la Iaşi, în condiţiile în care s-au înregistrat 63 de note maxime la nivel naţional. Anul trecut în Iaşi au existat 14 elevi de nota 10, dintre cei 104 la nivel naţional. De menţionat că toţi cei cinci zecişti în 2015 au terminat profilul Matematică-Informatică.
 
 
Una dintre performanţele cele mai frumoase a fost obţinute de către un elev de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani. Traian Chiuariu, elevul de 10 din Paşcani, a reuşit să se infiltreze printre "zeciştii" înregistraţi, de regulă, la colegiile de elită din municipiul Iaşi.
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Bacău. Diana Zamfir, fata de 10 de la Colegiul Naţional „Gheorghe Vrănceanu“, vrea să înveţe limba arabă

Frumoasă dar dedicată învăţăturii, Diana Mihaela Zamfir a reuşit să obţină nota 10 la toate probele la care a susţinut Bacalaureatul. „Am început să învăţ pentru Bacalaureat de la sfârşitul clasei a 11-a. Am învăţat mai mult, am renunţat la ieşirile cu prietenii. Cel mai mult am învăţat în ultimile trei săptămâni“, ne-a povestit Diana Zamfir.
 
 
Chiar dacă se aştepta la rezultate foarte bune, eleva Colegiului Naţional „Gheorghe Vrănceanu“ din Bacău a rămas puţin uimită să vadă că a luat numai note de 10.  În clasa a 12-a a obţinut media generală de 9.79. „Sunt foarte bucuroasă că am obţinut aceste note. Am avut grijă să nu las nimic necompletat şi sa tratez cu seriozitate toate subiectele. Consider însă că examenele din acest an au fost mai uşoare, mai clare. S-a implicat Ministerul Educaţiei în buna desfăşurare a Bacalaureatului“, consideră Diana Zamfir.
 

Rezultate BAC 2015 Tinerii frumoşi care au luat BAC-ul cu 10. Ce-i ţine în ţară şi ce îi trimite în străinătate pe elevii cu note maxime

 
Dintre elevii cu note de 10 pe linie la examenul de Bacalaureat din Timiş, opt sunt fete şi unul singur este băiat. Dintre cei nouă elevi de 10, doi vor să studieze în străinătate şi restul în ţară. Băiatul care a luat 10 la BAC vrea să urmeze Medicina, o fată vrea să devină profesoară, iar celelalte fete vor să meargă la Politehnică.
 
 
Una dintre elevele de 10 de la examenul de Bacalaureat este Oana Ciocioman (foto jos), absolventă a Liceului Grigore Moisil din Timişoara.  Oana, care a participat din clasa a V-a în fiecare an la olimpiada naţională de matematică, unde a obţinut două medalii de argint şi patru de bronz, a aplicat pentru cinci facultăţi din Anglia, primind oferte de la toate cele cinci facultăţi. A optat pentru două dintre ele,  Imperial College London, unde avea nevoie de o medie la Bacalaureat de 9,70 din care 9,80 la Matematică si Oxford University, unde era cerută media 9 la general şi 9 la Matematică. „Nu m-am aşteptat sa obţin media 10. A fost într-adevăr un vis frumos, dar părea atât de greu de împlinit. Îmi doream foarte mult să reuşesc să îmi îndeplinesc condiţiile pentru facultatea la care urmează să merg şi de aceea am avut mari emoţii în legatură cu acest examen”, a declarat Oana, care a explicat şi motivele penru care a ales să studieze în străinătate.

Rezultate Bacalaureat 2015. Şampanie şi manele în faţa C.N. „Mircea cel Bătrân” după afişarea notelor la BAC

Bucurie mare în rândul absolvenţilor de liceu din judeţul Vâlcea. Potrivit Inspectoratului Şcolar Vâlcea, 65,22 % din cei peste 3 400 de candidaţi înscrişi la BAC 2015 au promovat examenul. 
 
 
O stare de beatitudine au trăit astăzi şi pe absolvenţii  Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea care au reuşit să promoveze examenul de maturitate. Câţiva elevi de bani gata s-au prezentat la şcoală cu maşinile părinţilor şi sticle de băutură în portbagaj. Petrecerea s-a încins la poarta liceului după publicarea rezultatelor pe site-ul Ministerului Educaţiei, când tinerii au dat-o repede pe manele şi şampanie. Cheful s-a terminat brusc în jurul orei 11.00, la apariţia jandarmilor, care i-au legitimat şi sancţionat pe absolvenţii care au consumat alcool în plină stradă. 
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Olt. Elevii, uşuraţi: „Nota a contat mai puţin, important a fost să promovăm”

Atmosferă tensionată la Colegiul Naţional ”Ion Minulescu” din  Slatina, unul dintre cele mai titrate din judeţ. În aşteptarea notelor pe siteul Ministerului Educaţiei www.edu.ro, zeci de elevi şi părinţi au aşteptat în curtea liceului afişarea notelor la avizier. Într-un final, în jurul orelor 11.00, listele cu candidaţii liceului ce au susţinut Bacalaureatul 2015 au fost afişate, rând pe rând. Reacţiile unora dintre elevi, care nu au vrut să verifice anterior pe Internet notele obţinute, au fost mai degrabă de nemulţumire.

 
”La Română mi-au dat 7, când eu, după punctajul lor oficial, ştiu că am făcut de minim 9! Adică le rezolvi subiectele cum vor şi ei ce fac?? Nu se poate aşa ceva!? O să fac contestaţie, ăsta e furt pe faţă!”, s-a plâns una dintre eleve.
 
În acest răstimp, alţi elevi s-au arătat bucuroşi şi uşuraţi că au scăpat de bacalaureat, notele obţinute contând mai puţin decât faptul că au reuşit să promoveze.
 

Rezultate BAC 2015. Ce note a luat la Bacalaureat fiica baronului Duicu din Severin, prinsă în timp ce copia la proba de Chimie

Adina Duicu a luat 9,60 la Română, 8,70 la Matematică, 7,95 la Chimie (proba cu probleme), iar media ei generală este de 8,75. Adina Duicu, fiica baronului PSD de Mehedinţi Adrian Duicu, este vizată de o anchetă penală şi, dacă se va dovedi că a copiat la Bacalaureat, i se va anula nota.

 
Concret, vineri, 3 iulie, la ultima probă din examenul de bacalaureat, procurorii şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-au deplasat la Colegiul Tehnic Dierna, din Orşova, pentru a efectua verificări, existând suspiciuni cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat. Aveau mandat emis de judecător, inclusiv pentru percheziţie domiciliară.
 

Colegii Adinei Duicu, despre tupeul fiicei baronului de Mehedinţi de a copia la Bac: „A fost urât! Venea cu maşini scumpe la şcoală, e logic”

 
Cum în Turnu Severin, notele s-au afişat la licee în jurul orei 9,30, elevii şi părinţii dădeau semne de iritare şi puneau întârzierea pe seama incidentului de vineri cu fiica baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, prinsă de procurori cu telefonul mobil la ieşirea din sala de examen.
 
“Sunt copiii noştri şi trebuie să fie egali toţi, să înveţe, să reuşească toţi. Eu plâng de fericire pentru fetiţa mea care a promovat examenul”, a spus mama unei eleve, imediat după ce s-au afişat rezultatele. Fiica sa abia îşi stăpânea emoţiile de bucurie.
 
“În ultimele zile chiar am avut probleme de sănătate din cauza stresului. Mi-a fost foarte frică la matematică, că putea să fie foarte greu. Nu ştiu foarte multe despre ce s-a întâmplat vineri şi nu sunt în stare să judec dacă a făcut aşa ceva. Nu este normal să se petreacă aşa ceva, fiecare ar trebui să se bazeze pe propriile forţe, să înveţe foarte mult”, a spus eleva care a susţinut examenul de bacalaureat la Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova.
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Cluj. Fata cea mare a primarului Boc a luat Bac-ul cu 9,56

Cezara Boc, fiica cea mare a primarului Clujului, a obţinut media 9,56 la Bacalaureat 2015, potrivit bacalaureat.edu.ro. Tânăra a luat 10 la Logică, 9,5 la istorie şi  9,2 la Limba Română. Media finală obţinută la Bacalaureat de fiica cea mare a lui Emil Boc este 9,56. Adolescenta a studiat Ştiinţe Sociale la Liceul Teoretic ”Gheorghe Şincai” din Cluj-Napoca.
 

Rezultate Bacalaureat 2015 Maramureş. Româna, capcana de la Bac: „Mulţi ziceau că e uşor, că au scris tot şi, când colo, s-au trezit cu 7 - 8 la proba asta”

Afişarea  notelor la Bacalaureat 2015 a adus surprize foarte mari pentru o parte dintre candidaţi. Cei mai mulţi dinte cei nemulţumiţi spun că surpriza neplăcută a fost nota la Limba Română. O tânără care încerca să se uite pe listele cu note afişate spune că în md cert, îşi va ajuta fratele să depună contestaţie. ”A picat la Română cu 5.85, dar facem contestaţie”, afirmă ea. ”Cică dacă le corectează la Cluj sunt mai stricţi. Dacă le corectau la Baia Mare erau probabil mai mari notele”, încearcă ea să găsească o explicaţie.
 
 
Apoi spune că el nu este singurul aflat în această situaţie. ”O grămadă au luat notă mică la Română. Ziceau că-i uşor, erau foarte siguri pe ei, ziceau că au ştiut tot, că au scris tot şi, când colo, s-au trezit cu note de 7 şi 8. Se aşteptau la note mult mai mari”, completează ea. ”De la Română a venit acasă cea mai bucuroasă, spunea că a ştiut tot, şi când colo, pică la examen”, spune o mamă, contrariată de nota obţinută de fiica sa.
 
 

La acest material au participat Borcea Ştefan, Mugurel Manea, Corina Macavei, Ramona Găină, Simona Suciu, Florina Pop, Cezar Pădurariu, Mircea Merticariu, Dani Dancea, Dana Mihai, Irina Rîpan, Angela Sabău, Remus Florescu, Angela Sabău.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările