REPARTIZARE LICEU 2013 Topul specializărilor cu cea mai mare medie de admitere din ţară. Harta locurilor libere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repartizare liceu 2013 / Pe primul loc în topul specializărilor cu cea mai mare ultimă medie de admitere din ţară este Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, cu specializarea Mate-Info, bilingv engleză. De altfel, „Sf. Sava“ este şi liceul cu cele mai mari medii de admitere din ţară.

Peste 99% dintre elevi au fost admişi la liceu din prima etapă a repartizării la liceu, care a avut loc luni, 15 iulie. Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Capitală şi-a reluat locul fruntaş în topul naţional al celor mai bune licee, după ce în 2012 fusese detronat de Colegiul ”Gh. Lazăr”, tot din Bucureşti.

În total, din cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate în fişa de înscriere la liceu, potrivit Ministerului Educaţiei.

Specializarea cu cea mai mare medie din ţară este Matematică-Informatică-bilingv: Limba Engleză, ultima medie de admitere fiind de 9,94, la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, de altfel singurul liceu din Capitală care figurează în top cu două specializări: Mate-Info bilingv Engleză şi Ştiinţele Naturii.

Următoarea specializare de pe listă este cea de „Ştiinţe ale naturii“, unde ultima medie de intrare, cea mai mare, a fost de 9,93, la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.

repartizare 2013

Topul liceelor cu cei mai mulţi admişi de nota 10

De data aceasta, Colegiul Naţional „Sf. Sava“ a fost detronat de către Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, liceul cu cei mai mulţi admişi cu media 10 din ţară. Este vorba de 14 elevi cu media maximă care au fost repartizaţi în clasa a IX-a.

„Sf. Sava“ este pe locul al doilea, cu 11 admişi de 10, pe locul trei este Colegiul Naţional „B. P. Haşdeu“ din municipiul Buzău, cu 10 elevi de nota 10, iar pe următoarele trei locuri sunt licee de top din Bucureşti, colegiile naţionale: „Tudor Vianu“ (9 admişi cu media 10), „Gheorghe Lazăr“ (8) şi „Mihai Viteazul“ (7).

repartizare 2013

Ce trebuie să facă elevii admişi

În perioada 17-26 iulie 2013, absolvenţii urmează să depună dosarele de înscriere la liceele la care au fost admişi, potrivit metodologiei de admitere la liceu.

Actele necesare la înscriere:

  •     cererea de înscriere;
  •     cartea de identitate (dacă este cazul) şi certificatul de naştere, în copie legalizată;
  •     adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
  •     foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
  •     fişa medicală.

Locurile libere rămase în urma primei etape de repartizare la liceu

Cele mai multe locuri libere sunt în Bucureşti, peste 2.800 (617 în sectorul 1, 539 în sectorul 2, 539 în sectorul 3, 458 în sectorul 6, 351 în sectorul 4 şi 341 în sectorul 5), urmat de judeţul Prahova, cu 1.404, pe locul al treilea fiind Bihor, cu 1.380, urmat de Suceava cu 1.309. Cele mai puţine locuri rămase libere în urma primei etape de repartizare la liceu sunt în judeţul Neamţ.

Astfel, pe aceste locuri, vor fi repartizaţi, în etapa a doua, candidaţii care nu au fost admişi în prima etapă sau care nu s-au înscris la prima repartizare. În total, din cei cei 145.896 de candidaţi, 504 nu au fosr repartizaţi pe 15 iulie.

A doua etapă de înscriere la liceu

La a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Aceştia completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

repartizare 2013

În situaţia în care au rămas locuri neocupate la clasele pentru care se susţin probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă, înscrierea candidaţilor pentru aceste probe se face în 17 iulie, iar susţinerea probelor se face în perioada 18-19 iulie şi afişarea rezultatelor finale, pe 20 iulie. Candidaţii respinşi la probele de aptitudini şi candidaţii care au participat la probele de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă sau modernă completează opţiunile în data de 22 iulie 2013 şi participă la repartizarea computerizată.

Introducerea noilor baze de date în calculator, verificarea fişelor cu opţiuni listate din calculator, precum şi corectarea eventualelor erori se fac în perioada 17-23 iulie.

Repartizarea computerizată şi afişarea listelor se face în data de 25 iulie, urmând ca în perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu să îşi depună dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi.

Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie-1 august.

Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Cazurile elevilor veniţi din străinătate

De asemenea, tot în perioada 29 iulie-01 august 2013, comisiile de admitere vor analiza şi cazurile speciale ale absolvenţilor învăţământului gimnazial care au studiat în străinătate şi, din această cauză, nu au participat la Evaluarea Naţională de la sfârşitul clasei a VIII-a.  Pentru aceşti absolvenţi, la media generală de absolvire a gimnaziului se iau în calcul doar rezultatele obţinute în anii de studiu parcurşi în România.

Ce se întâmplă cu elevii care au rămas nerepartizaţi şi după a doua etapă

În situaţia în care există absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la unităţile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la cele două etape de admitere şi care solicită ulterior un loc în clasa a IX-a, aceştia vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere la liceu.

Depunerea cererilor se face la sediul inspectoratelor şcolare în perioada 02-05 septembrie 2013, iarrepartizarea candidaţilor se face în perioada 05 - 06 septembrie 2013, ţinând cont de criteriile prevăzute în Metodologia de admitere:

  •     media generala obţinuta la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a;
  •     media generala de absolvire a claselor a V-VIII;
  •     nota obţinută la proba de limba si literatura româna din cadrul Evaluarii Naţionale;
  •     nota obţinută la proba de matematica din cadrul Evaluarii Naţionale;
  •     nota obţinută la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Naţionale, respectiv nota de la
  •     proba de verificare a cunostinţelor de limba maternă acolo unde este cazul

Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea, îşi vor încheia situaţia în perioada 19 – 21 august 2013 şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de către comisiile de admitere, în perioada 02 -06 septembrie.În situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare, în perioada 05-06 septembrie 2013, după repartizarea celorlalţi candidaţi.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE REPARTIZARE LICEU 2013 Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate. „Sf. Sava“, cel mai bun liceu din ţară

Repartizare liceu 2013/ Repartizarea computerizată la liceu a avut loc cu o zi mai devreme, pe 15 iulie, iar listele finale cu elevii admişi la liceu se vor afişa şi la şcolile şi liceele din ţară. Peste 99% dintre elevi au fost admişi la liceu din prima etapă. Colegiul Naţional ”Sf. Sava” din Capitală şi-a reluat locul fruntaş în topul naţional al celor mai bune licee, după ce în 2012 fusese detronat de Colegiul ”Gh. Lazăr”, tot din Bucureşti.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite