Reîncepe tabăra gratis  care formează viitorii olimpici la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă este vacanţă, elevii talentaţi la Matematică sunt aşteptaţi în tabără. Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro îşi redeschide porţile pe 19 august, la Câmpulung Muscel.

Tabăra reprezintă etapa finală a concursului Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro, concurs realizat în parteneriat Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi două companii. 

„Suntem bucuroşi pentru că acest proiect ambiţios de sprijinire a elevilor talentaţi la matematică a împlinit 10 ani. Încă de la început ne-am dorit să identificăm copiii cu pasiune pentru matematică, să-i ajutăm să-şi îmbunătăţească nivelul de pregătire şi să le oferim şansa de a primi sfaturi de la profesori excepţionali. Deşi nu este un demers facil, tabăra se păstrează în format total gratuit pentru toţi elevii care au trecut prin etapele de concurs începute încă din octombrie, şi care s-au calificat în etapa finală. Este o tabără inovativă, conceptul acesteia fiind unul care îmbină educaţia cu dezvoltarea personală, competiţiile matematice şi sportul, excursiile cu arta. Suntem conştienţi că abilităţile încadrate în STEM (Ştiinţă, Tehnologie, Inginerie, Matematică) sunt cele care, potrivit celor mai recente studii educaţionale, vor fi din ce în ce mai solicitate pe piaţa muncii, de aceea, proiectul Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro îi provoacă pe elevi să apeleze la gândire critică, imaginaţie, construire şi la abilitatea de rezolvare a diferitelor situaţii. Educaţia se poate face cu zâmbetul pe buze, iar satisfacţia de a contribui la ridicarea nivelului de cunoştinţe pe acest domeniu din sfera reală este incomensurabilă, a explicat Simona Ungureanu, Product Manager ViitoriOlimpici.ro şi   co-organizatorul taberei.

Anul acesta în tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro vor participa 180 elevi din clasele IV-XII, 6 invitaţi dintre cei mai buni elevi de la Olimpiada Naţională de Matematică şi Balcaniada de Juniori şi 25 de profesori de specialitate.

Profilul elevilor care urmăresc performanţa

Timp de 5 zile, organizatorii au pregătit un program complex care conţine printre altele, două probe de matematică (orală şi scrisă) care vor decide premianţii şi medaliaţii, lecţii de pregătire susţinute atât de profesori, cât şi de copii, ore de pregătire după modelul Olimpiadei Internaţionale de Matematică susţinute de personalităţi importante din lumea matematicii, ateliere de artă, IT, excursii şi mai multe concursuri şi activităţi sportive.

Elevii care participă în această tabără sunt deosebiţi: pragmatici, dar şi creativi. În cadrul atelierului Arts and Crafts le propunem să sărbătorim „TIMPUL”, tema fiind inspirată de aniversarea a 10 ani de tabără. Mai concret, copiii vor avea la dispoziţie câte o oră şi jumătate să creeze la alegere obiecte (sticluţe cu nisip pictate, clepsidre cu magneţi, decoraţiuni de perete din pietre pictate), descoperind astfel cât sunt de îndemânatici şi de inovativi, dar şi că obiectele care îi înconjoară pot deveni veritabile obiecte de artă,  a susţinut Delia Julieta Eftimie, Graphic Designer INTUITEXT. 

Unul din evenimentele mult aşteptate ale anului pentru tinerii pasionaţi de matematică din întreaga ţară, tabăra Gazeta Matematică şi ViitoriOlimpici.ro reprezintă o abordare proaspătă şi inedită în ceea ce priveşte integrarea cunoştinţelor matematice de nivel înalt.

Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite