Rectificarea bugetară: Educaţia primeşte 460 milioane lei de la bugetul de stat

Rectificarea bugetară: Educaţia primeşte 460 milioane lei de la bugetul de stat

Guvernul Ludovic Orban FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

În şedinţa de guvern din data de 28 noiembrie, Executivul a aprobat rectificarea bugetară, în urma căreia Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEN) urmează să primească bani în plus. Prin urmare, MEN a anunţat vineri suma cu care se suplimentează bugetul de stat şi cu cât se majorează veniturile proprii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suplimentarea de la bugetul de stat se va face cu suma de 460 de milioane de lei, a titlului „Transferuri între unităţi ale administraţiei publice”, pentru achitarea diferenţelor salariale prevăzute de Legea nr. 85/2016, restante din anul 2018 şi sume aferente anului 2019, pentru universităţile de stat, a transmin MEN, printr-un comunicat de presă remis Adevărul.
 
Apoi, este prevăzută majorarea veniturilor proprii şi a cheltuielilor din acestea cu suma de 129 milioane de lei, pentru cheltuieli de personal şi pentru realizarea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile, se mai arată în document.
 
Nu în ultimul rând, este prevăzută diminuarea cu suma de 2.000 milioane lei a titlului „Proiecte cu finanţare externă nerambursabilă aferente cadrului financiar 2014-2020” - Proiectul România modernă, România digitală, din care 400.000.000 lei reprezintă cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezintă fonduri externe nerambursabile - proiect nerealizat în precedentul mandat al MEN.
 
Rectificarea făcută de Guvernul Orban aduce bugetul Educaţiei la 27,7 miliarde de lei. În august, la rectificarea bugetară precedentă, făcută de Guvernul Dăncilă, bugetul Educaţiei mai fusese redus cu alţi 1,03 miliarde de lei. Astfel, Educaţia pierde peste 3 miliarde de lei în a doua jumătate a anului 2019.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: