Reacţia profesoarei Cristina Tunegaru după ce Ecaterina Andronescu a aruncat cartea „Ferma animalelor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Tunegaru - FOTO: Eduard Enea
Cristina Tunegaru - FOTO: Eduard Enea

Profesoara de Română Cristina Tunegaru a criticat-o pe Ecaterina Andronescu, care a aruncat o carte pe jos, joi, în plenul Parlamentului. Este vorba de ,,Ferma Animalelor" a lui George Orwell. Dascălul a afirmat că o elevă din clasa a V-a care respectă mai mult cărţile faţă de un fost ministru al Educaţiei.

„Văzând-o pe Ecaterina Andronescu cum împinge cartea cât colo până cade de pe masă, m-am gândit la eleva mea Ioana care, cu multă prevedere, atenţiona un copil: „Ai grijă cum ţii cartea, să n-o murdăreşti!”. Era o carte albă, cu coperţi cartonate, din care tocmai citisem la oră. Fetiţa mea e în clasa a V-a şi deja poartă respect cărţilor. Mai mult decât un triplu ministru al Educaţiei. Cred că gestul Ecaterinei Andronescu este reprezentativ pentru întreaga sa activitate în fruntea educaţiei în ultimii 20 de ani”, a scris Cristina Tunegaru pe contul său de Facebook.

Senatorii USR au oferit joi un cadou de Crăciun colegilor lor - câte un exemplar din volumul "Ferma animalelor" de George Orwell. Unii dintre aceştia au păstrat-o şi au răsfoit-o, în timp alţii au refuzat-o. Unul dintre ei fiind şi Ecaterina Andronescu, care a aruncat cartea pe jos.



,,Aş vrea să fac un anunţ. Noi, cei de la USR, ne-am gândit că, apropiindu-se Crăciunul, ar fi bine să facem un cadou colegilor noştri. (...) Prin urmare, am cumpărat pentru dumneavoastră un exemplar din 'Ferma Animalelor' a lui Orwell, de care fiecare dintre dumneavoastră cred că aţi auzit. Am vrut doar să anunţ şi să-i rog pe colegii mei să împartă aceste cărţi", a afirmat senatorul USR Nicu Fălcoi, înainte să îşi susţină unul dintre amendamente la proiectul pentru modificarea Legii nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
 

captura
Educație



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite