RAPORT Violenţă în creştere în şcolile din Capitală

RAPORT Violenţă în creştere în şcolile din Capitală

Din ce în ce mai mulţi elevi îşi rezolvă conflictele prin bătaie

Numărul cazurilor de violenţă în şcoli a crescut în Bucureşti, de la 147 de incidente anul trecut la 175 înregistrate doar până la mijlocul lunii februarie 2013 la nivelul Capitalei. Majoritatea sunt infracţiuni, adică bătăi şi furturi, potrivit unui raport asupra violenţei în şcoli prezentat, luni, de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB).

Ştiri pe aceeaşi temă

"Dacă anul trecut (2011-2012) am avut 147 de incidente de violenţă în şcoli, dintre care 135 au fost infracţiuni, anul acesta, până pe 16 februarie, au fost 175 de incidente, dintre care 155 au fost infracţiuni. Majoritatea incidentelor s-au produs în interiorul unităţilor de învăţământ. Atât anul trecut, cât şi anul acesta, predomină loviturile - 99 în 2011-2012 şi 96 anul acesta, până în februarie", a explicat Inspectorul General al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru.

El a mai explicat că pe locul al doilea în rândul infracţiunilor, după lovituri, se află furturile, cel mai adesea, elevii furând telefoane mobile din vestiarele sălilor de sport, care sunt nepăzite. 

De peste trei ori mai multe furturi în şcoli

Anul trecut s-au înregistrat 14 cazuri de furturi, în timp ce anul acesta, doar până în februarie, au fost 34. În ambii ani şcolari, numărul incidentelor înregistrate în şcoli generale este relativ egal cu cel înregistrat în licee.

Trăistaru a mai spus că există mai multe acte de violenţă decât ”şcoli cu incidente”, ceea ce arată ”tendinţa de repetabilitate a violenţelor în aceeaşi unitate de învăţământ, tendinţă care a început anul trecut şi s-a acutizat anul acesta”.  

În primul semestru al anului şcolar 2012-2013 au fost sesizate 740 de infracţiuni la nivel naţional, constatându-se o creştere de 13% a numărului de infracţiuni în incinta şcolilor şi în zona adiacentă acestora faţă de primul semestru de anul trecut, potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În tot decursul anului trecut, au fost înregistrare peste 14.000 de cazuri de violenţă în şcoli, care includ atât agresiunile verbale cât şi infracţiunile cum ar fi vătămarea fizică sau furtul, potrivit unor date centralizate de Ministerul Educaţiei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările