Raed Arafat: Elevii pot oferi mărţişoare de 1 martie. Şi eu le duc colegelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Elevii pot dărui mărţişoare şi flori de 1 martie colegilor şi profesorilor, dar să respecte distanţarea socială, a spus şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a amintit că şi ministrul Educaţiei este de acord cu acest lucru.

„Cred că domnul ministru al Educaţiei s-a pronunţat pe această temă şi nu are rost să intrăm într-o discuţie foarte controversată. Da, eu am înţeles că e posibil să se ducă flori mărţişoare luni. Distanţarea şi tot trebuie păstrate”, a declarat Arafat, la Digi FM.

Conform sursei citate, şeful DSU a precizat chiar că şi el le va duce mărţişoare colegelor. 

Deşi ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii privind regulile pentru redeschiderea şcolilor interzice „schimbul de obiecte personale”, prevedere interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare, ministrul Educaţiei a spus că o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale.

Astfel că Ministerul Educaţiei a precizat că nu interzice, nici nu recomandă oferirea de flori sau mărţişoare în şcoli de 1 şi 8 Martie, ci îndeamnă la prudenţă  pentru a nu facilita răspândirea noului coronavirus.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite