Programele „after-school” şi „o masă caldă” vor fi finanţate cu fonduri europene

Programele „after-school” şi „o masă caldă” vor fi finanţate cu fonduri europene

Cele două programe vor fi realizate pe bani europeni, FOTO 123 RF

Generalizarea programului de after-school în şcolile de România şi o masă caldă pentru elevi vor fi realizate cu fonduri europene, conform anunţului făcut de vicepremierul Raluca Turcan.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anunţul a fost făcut pe pagina de Facebook a vicepremierului, în urma unei întâlniri cu Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, în cadrul căreia cei doi au discutat şi posibilitatea acordării de fonduri europene complementare pentru programele din domeniul educaţiei care vizează o şcoală cât mai incluzivă. 
 
Introducerea programului de after-school („Şcoală după Şcoală”) la nivel naţional în toate şcolile primare este o propunere mai veche a Ralucăi Turcan, acesta fiind, în 2015, iniţiatoarea unui proiect de modificarea a legii educaţiei prin care se urmărea extinderea after-schoolului de la grupurile dezavantajate la toţi elevii din sistemul de învăţământ public din România. Raluca Turcan, vicepremier fără portofoliu, este responsabilă de coordonarea activităţi mai multor ministere ale guvernului Orban: Educaţie şi Cercetare, Sănătate, Justiţie, Dezvoltare şi Administraţie, Fonduri Europene, Cultură şi Muncă.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: