Profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Bucureşti, scene erotice cu o elevă în faţa colegilor. Reacţia instituţiei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul de Muzică împreună cu eleva lui
Profesorul de Muzică împreună cu eleva lui

Un profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală s-a dat în stambă în timpul unei petreceri, mimând scene de sex cu o adolescentă, în timp ce elevii aplaudau şi filmau cu telefoanele.

Încă un scandal zguduie unul dintre liceele cu pretenţii din Bucureşti. Jurnaliştii de la Click au obţinut o filmare în care, profesorul de muzică Sorin Apostol Dumitrescu, costumat în  pantaloni mulaţi, mimează scene erotice cu o adolescentă aşezată pe un scaun, în aplauzele mai multor elevi care asistă la acest spectacol. Se pare că filmuleţul a ajuns pe contul de Instagram al unei eleve de la liceul în cauză. 

GALERIE FOTO

Ce spune directoarea adjunctă a liceului 

Contactată de jurnaliştii de la Click, directoarea adjunctă a liceului, Diana Răducanu, susţine că profesorul în cauză şi-a dat demisia invocând ”o confuzie”. ”Mai mult decât atât, nu ştiu ce să vă spun”, a comentat ea. 

Directoarea susţine că nu a văzut filmuleţul cu profesorul care ar fi lucrat cu o jumătate de normă la Liceul Monnet. ”Eu nu pot să spun, chiar dacă văd nişte imagini dacă este o persoană sau este altă persoană. Eu nu l-am văzut pe acest domn profesor decât cu mască. Vă rog să nu-mi trimiteţi filmarea că nu vreau să o văd”, a mai spus directoarea. ”Am vorbit cu dumnealui, acesta este situaţia în acest moment şi, mai mult decât atât, nu am ce să spun”, a conchis aceasta. 

Cum a decurs discuţia dintre reporterul Click! şi directoarea adjunctă a liceului, Diana Răducanu

Click!: Vă sun în legătură cu un caz, care a venit în atenţia noastră, este vorba despre un profesor de muzică. Înţeleg că este un scandal pe tema aceasta şi dorim să ne oferiţi un punct de vedere. A ajuns la noi un video, în care acest domn profesor face striptease cu o adolescentă, care este şi ea elevă la liceul dumneavoastră, la Jean Monet. Este vorba despre D.A. Sorin.  

Diana Răducanu: Domnul profesor D. şi-a dat demisia. Luni de dimineaţă a venit şi şi-a dat demisia, invocând o confuzie. Mai mult de atât nu ştiu ce să vă spun.  

Click!: Invocând o confuzie? La ce anume s-a referit? 

D.R.: Păi nu ştim, că nu a dezvoltat, este singura afirmaţie pe care a făcut-o în demisie. An anunţat Consiliul de Administraţie şi am notat-o la Inspectorat. 

Click!: Dar dumneavoastră aţi văzut video cu dânsul? În care dansează şi simulează scene erotice cu această elevă de la Jean Monet 

D.R.: Eu nu am această confirmare, că este elevă la Jean Monet. O imagine, un videoclip nu confirmă că faptul că acolo este un om sau alt om. 

Click!: Păi i se vede faţa...

D.R.: Chiar dacă i se vede faţa. Eu l-am văzut pe acest domn profesor, care are jumătate de normă la noi, doar cu mască...nu pot să spun, chiar dacă văd nişte imagini, că este o persoană sau că este altă persoană. Aceasta este situaţia în acest moment şi mai mult de atât nu am ce să spun. 

Click!: În regulă, vreau doar să menţionez un singur lucru. Dumneavoastră atunci când l-aţi angajat nu l-aţi angajat cu mască. Adică nu aveţi cum să faceţi o confuzie ca asta.  

D.R.: Nu e vorba de o confuzie pe care o fac eu, dar nu pot să vă spun, chiar dacă aş vedea nişte imagini, eu nu pot să vă spun este sau nu este. Eu am văzut documentele dumnealui de studii cu pozele, într-adevăr, dar din urmă cu ceva ani.  

Click!: Deci dumneavoastră spuneţi că acest domn profesor şi-a dat demisia în urma apariţiei acestor filmuleţe. 

D.R.: Nu, nu spun că în urma apariţiei. Eu am spus doar că luni de dimineaţă, de fapt duminică seara a trimis pe email, iar luni de dimineaţă a venit cu demisia şi a depus-o. 

Click!: În documentele dumnealui erau şi aceste poze, de la petrecere? 

D.R.: Nu, nu era nici o poză. Era doar demisia, în care spunea că este o confuzie şi că îşi dă demisia.  

Click!: Păi dacă e o confuzie, de ce îşi dă demisia? 

D.R.: Nu ştiu, sincer. 

Click!: Dacă sun acum la Inspectorat şi încerc să aflu detalii, ce credeţi că o să-mi spună? Cazul a ajuns acolo? 

D.R.: Noi am anunţat că un profesor şi-a dat demisia, că orele sunt acum libere şi să ajute să găsim un înlocuitor. 

Click!: Şi dacă la Inspectorat va ajunge acest video, în care dumnealui dansează cu elevă, video făcut sâmbătă şi publicat pe contul de Instagram al unei eleve de la Jean Monet... 

D.R.: Înţelegeţi dacă nu aş vrea să discut despre acest subiect, am de pregătit o şedinţă pentru astăzi. Eu v-am spus situaţia pe care o avem în acest moemnt, v-am spus tot ce s-a întâmplat, ce o să spună cei de la Inspectorat dacă îi sunaţi să îi întrebaţi, nu am habar şi mai mult de atât nu am ce să vă spun. Chiar nu vreau să discut despre asta, pentru că domnul profesor nu este titularul nostru... 

Click!: Da, dar a fost profesor la şcoala dumneavostră, Jean Monet. 

D.R.: A fost câteva săptîmâni la şcoala noastră, de la începutul anului, cu jumătate de normă, la şcoală nu a avut un comportament care să trezească suspiciuni... 

Click!: Dar nu aţi ştiut că este şi stripper în timpul liber? 

D.R.: Vă daţi seama că nu ştiu acest lucru, despre ce fac colegii mei în timpul liber.  

Click!: Da, dar sâmbătă, când a avut loc această petrecere, dânsul încă mai era profesor la şcoala dumneavoastră. 

D.R.: Da, e adevărat, dar eu de unde să ştiu ce fac 100 de cadre didactice sâmbătă. 

Citeşte şiEXCLUSIV Profesor de la Jean Monnet, scene erotice cu o elevă de 16 ani. Ziua prof de muzică, noaptea stripper

Ce spune Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti 

Contactată de jurnaliştii de la „Adevărul”, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Larisa Gojnete, confirmă demisia profesorului de muzică de la Liceul Monnet. ”Profesorul respectiv şi-a dat demisia fără să dea detalii şcolii, spunând doar este o confuzie şi că face acest gest – respectiv îşi înaintează demisia – pentru că nu vrea ca imaginea şcolii să fie afectată. M-am uitat pe filmuleţ, în acest moment nu ştim de unde provin copiii, în ce cadru s-a întâmplat. În acest moment, postul profesorului este vacant”, a declarat inspectoarea. 

Domnia sa nu a putut spune dacă profesorul de muzică era titular la liceu, dar a spus că acesta mai avea o jumătate de normă şi la Şcoala nr. 7, fără a putea preciza dacă şi-a dat demisia şi de acolo.  Inspectoarea susţine că ar fi cerut directoarei documentele referitoare la demisia profesorului de muzică. ”Dânsul era profesor şi la Şcoala nr. 7 şi aştept documentele şi de acolo”, a precizat purtătoarea de cuvânt. 

Nu este primul scandal în care este implicat liceul Jean Monnet. În 2011, Dan Octavian Visan, profesor de sport la Liceul Jean Monnet, a fost acuzat de o elevă de viol. Acesta a fost condamnat la 3 ani si jumătate de închisoare cu suspendare pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă minoră.  

La vremea respectivă conducerea liceului a fost demisă pentru grave nereguli constatate de Corpul de control al Ministerului Educaţiei, iar Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a fost obligat să monitorizeze timp de un an activitatea unităţii de învăţământ.

Citeşte şiEXCLUSIV Profesor de la Jean Monnet, scene erotice cu o elevă de 16 ani. Ziua prof de muzică, noaptea stripper

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite