Profesoara Cristina Tunegaru, despre îngheţarea anului şcolar. „E absurd să pretinzi că aceasta e o soluţie”

Profesoara Cristina Tunegaru, despre îngheţarea anului şcolar. „E absurd să pretinzi că aceasta e o soluţie”

Cristina Tunegaru critică măsura propusă de Raluca Turcan FOTO Eduard Enea

Profesoara de Limba şi Literatura Română, Cristina Tunegaru consideră, asemenea altor dascăli şi experţi în Educaţie, că anul şcolar nu poate fi îngheţat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Anul şcolar nu poate fi îngheţat. Milioane de copii nu pot pierde un an din viaţa lor, doar pentru că o parte din programă nu a fost parcursă. E absurd să pretinzi că aceasta e o soluţie. E doar o formă de a victimiza familii întregi care au investit timp şi răbdare în pregătire, i-au trezit pe copii dimineaţa devreme, le-au pus în spate ghiozdanele prea grele. Toate aceste eforturi nu pot fi şterse cu buretele de funcţionari incapabili de a găsi soluţii acceptabile într-o situaţie excepţională”, spune profesoara.

Tunegaru a precizat că fie şi dacă elevii nu se întorc la şcoală până în iunie, anul şcolar poate fi încheiat în primele săptămâni din septembrie. „Iar pentru clasele a VIII-a şi a XII-a, programele de examen trebuie să fie modificate, astfel încât acestea să cuprindă doar conţinuturile parcurse până în momentul suspendării”, a mai spus aceasta.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: