Primul set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale, publicat de minister

Primul set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale, publicat de minister

Elevii de clasa a VIII-a au la dispoziţie un site cu resurse de antrenament FOTO Arhivă

În contextul suspendării cursurilor din cauza epidemiei cu noul coronavirus, pentru pregătirea elevilor în vederea susţinerii examenelor naţionale, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat un site cu resurse de antrenament.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe site-ul creat de minister este disponibil un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susţine examenele naţionale, a transmis instituţia printr-un comunicat de presă.

„Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână şi de a continua efortul în vederea obţinerii unor rezultate bune la viitoarele examene”, se arată în document.

Apoi, baremele de evaluare şi de notare vor fi publicate pe acelaşi site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare şi calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile. Totodată, în cadrul emisiunilor Teleşcoala vor fi prezentate unele soluţii ale acestor teste de antrenament, cu explicaţiile necesare pentru a înţelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare şi de notare.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: