Prezenţa fizică, interzisă şi în şcolile private. Acestea nu vor intra în vacanţă, ci vor ţine cursurile online

Prezenţa fizică, interzisă şi în şcolile private. Acestea nu vor intra în vacanţă, ci vor ţine cursurile online

Foto Pixabay

Cursurile nu se vor putea desfăşura fizic în şcolile private, după ce situaţia acestora a fost clarificată luni. Aceste unităţi de învăţământ îşi vor putea desfăşura orele online, dacă doresc, a transmis Raed Arafat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ceea ce priveşte şcolile private, situaţia a fost prevăzută în hotărârea CNSU, dar nu s-a translatat în hotărârea de guvern.
 
Acum, hotărârea de guvern prevede că activitatea cu prezenţă fizică se suspendă pentru preşcolari şi elevi în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie în unităţile particulare de învăţământ.
 
Prezenţa fizică este interzisă, nimeni nu opreşte şcolile private să facă ore online. Nu am cum să spun şcolilor private să nu ţină cursurile online.
 
Este aplicabil imediat de la ieşirea HG", a precizat, luni, şeful DSU, Raed Arafat. 
 
Acesta spune că nu e discriminare şi că şcolile private pot alege dacă elevii o să aibă vacanţă şi când vor fi recuperate orele. 
 
Luni, Guvernul s-a reunit într-o şedinţă pentru a remedia neînţelegerea referitoare la vacanţa instituţiilor şcolare private, după ce un articol care prevedea suspendarea cursurilor şi în şcolile private, care era în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), nu a mai fost preluat şi în Hotărârea de Guvern, ceea ce a dat naştere la confuzii. 
 
„Conform art. 8.1 din decizia CNSU, se suspendă prezenţa fizică din şcolile şi grădiniţele private. Se suspendă prezenţa fizică înseamnă că şcolile private pot organiza sau vacanţă, sau cursuri online. Din păcate, art 8.1, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit această confuzie. Ministerul Educaţiei a avut datoria şi a reglementat vacanţa în unităţile de stat", a declarat duminică şi Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei. Drept urmare, conform reglementărilor care sunt în vigoare în prezent, şcolile private au rămas luni deschise.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările