Preşedintele elevilor din România vrea să dea în judecată Ministerul Educaţiei: Pragul de 0,5 puncte pentru modificarea notei de la Bac este discriminatoriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor din România, Horia Oniţa, vrea anularea articolului din Metodologia de Bacalaureat potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte. Dacă nu va fi anulat articolul, acesta este hotărât să dea în judecată Ministerul. Totodată, nici ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, nu înţelege pragul de 0,5.

Preşedintele Consiliului Naţional (CNE), Horia Oniţa, este hotărât să depună o plângere în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolului 73 din Metodologia de Bacalaureat, potrivit căruia o notă nu poate fi modificată în urma contestaţiei decât dacă între prima notă şi a doua nu există o diferenţă de cel puţin 0,5 puncte. 

Nemulţumirea preşedintelui CNE, Horia Oniţa, proaspăt candidat la Baclaureat, este că, deşi în urma contestaţiei la Limba şi literatura română, nota i-a fost modificată de evaluatori de la 9,25 la 9,60, nota finală a rămas tot 9,25. 

„În acest sens, mă consider vătămat în drepturi şi voi chema în judecată Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice pentru că au refuzat să îmi admită contestaţia, în mod vădit discriminatoriu prin stabilirea unui prag nejustificat de 0.5 pentru modificarea notei. Îi invit pe toţi cei care vor să se alăture acestui demers să îmi spună, am auzit că sunt deja”, a scris preşedintele CNE, Horia Oniţa pe Facebook.

Totodată, acesta a mai scris că va depune şi o plângere prealabilă în contecios administrativ prin care va solicita anularea articolul 73 din Metodologia de Bacalaureat. 

„Am speranţa că ministerul educaţiei îmi va accepta plângerea prealabilă şi va anula dispoziţiile art. 73 din OMECTS 4799/2010, fără a fi nevoie să atac şi aici în contencios, la Curtea de Apel Bucureşti”, a mai scris acesta. 

„Dacă nu există un argument solid, voi cere eliminarea pragului”

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat pentru Adevărul că nu înţelege nici el regula şi că va discuta problema cu responsabilii de evaluare.

„Personal, nici eu nu înţeleg regula. Aştept să văd plângerea şi voi discuta cu responsabilii de evaluare. Dacă nu există un argument solid, voi cere să fie eliminată această regulă”, a declarat Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite