REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ  2013 Copiii de nota 10 cu care ne mândrim: poveştile elevilor care au luat note maxime la examenul de Capacitate

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ  2013 Copiii de nota 10 cu care ne mândrim: poveştile elevilor care au luat note maxime la examenul de Capacitate

Şi anul acesta au existat elevi care au avut media 10 la Evaluarea Naţională FOTO Adevărul

Primele rezultatele de la Evaluarea Naţională 2013 (Capacitate 2013) au fost afişate sâmbătă, 29 iunie, la avizierele şcolilor din toată ţara. În comparaţie cu anul trecut, rezultatele la Capacitate 2013 de dinainte de depunerea contestaţiilor s-au dovedit a fi mai bune. adevarul.ro vă prezintă poveştile copiilor care au avut medii de zece, oraş cu oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezultatele înregistrate de elevii de clasa a opta care au dat examenul de Evaluare Naţională (Capacitate) în acest an au fost mai bune în comparaţie cu cele de anul trecut. Rezultatele copiilor au fost subiect de controversă în opinia publică, o parte dintre oameni susţinând că motivul a fost gradul de dificultate mai scăzut al subiectelor faţă de anii precedenţi şi nu o performanţă mai mare a elevilor.

Cu toate astea, fiecare judeţ a avut şi anul acesta măcar câţiva copii cu rezultate foarte bune, care au avut medii de 10. adevarul.ro vă prezintă poveştile câtorva dintre copiii cu care ne putem oricând mândri.

Zalău: zece candidaţi de nota 10

Potrivit primelor rezultate, înainte de contestaţii, afişate astăzi pe site-ul Inspectoratului Şcolar, la nivelul judeţului Sălaj zece candidaţi au reuşit să promoveze examenul de Evaluare Naţională cu media 10. Dintre cei zece candidaţi cu media 10, nouă sunt din mediul rural.

Botoşani: şase elevi de nota 10

Patru dintre cei şase absolvenţi de clasa a VIII a care au obţinut media maximă la evaluarea naţională şi pot intra la orice liceu fără probleme sunt din municipiul Botoşani, ceilalţi doi fiind din din Dorohoi şi, respectiv, din Darabani. Numai puţin de 564 de candidaţi au obţinut la evaluarea naţională note între 9 şi 9,99.

Piatra Neamţ: 30 de elevi de nota zece

După afişarea şi centralizarea primelor rezultate la examenul de Evaluare Naţională, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ s-a arătat mulţumită de mediile elevilor.

Astfel, din cei 4.746 de elevi care au susţinut probele, 3.451 au reuşit să ia medii peste 5, şi doar 1.295 s-au situat sub acest prag. Performerii au fost cei 30 de elevi care au obţinut nota maximă şi la limba română, şi la matematică. În total, au fost 58 de note de 10 la limba română şi 347 de note de 10 la matematică.

Timişoara: opt elevi de nota 10

Proba de limba română le-a dat mai multe bătăi de cap elevilor timişeni: au fost doar 26 de note de 10 la Română, în timp ce la Matematică au fost nu mai puţin de 196 de note maxime.

Au fost 736 de medii între 9 şi 9,99, în timp ce alţi 679 de elevi care au terminat gimnaziul au avut medii între 8 şi 8.99 la Evaluarea Naţională. Opt elevi din Timiş au reuşit examenul perfect, având media 10.

Hunedoara: 18 elevi de nota 10

Potrivit IŞJ Hunedoara, dintre cei 3457 de elevi care au susţinut probele la matematică, limba română şi limba maternă, peste 200 au primit nota 10. Dintre aceştia, 167 de elevi au primit nota maximă la matematică şi 35 de elevi la limba română.

"Suntem mulţumiţi de notele obţinute de elevii hunedoreni. 18 elevi au avut note de 10 pe linie, ceea ce e de apreciat", a spus inspectorul şcolar Mate Marta, reprezentantul Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara.

Reşiţa: povestea singurului elev de nota 10 din judeţ

Daiana Giuraşevici (foto stânga), de la Liceul „Clisura Dunării“ din Moldova Nouă, este singura elevă din judeţul Caraş-Severin care a obţinut nota 10 la Examenul de Evaluare Naţională 2013. De câteva ore pagina de facebook a Daianei Giuraşevici, Daiu  cum i se spune acasă, este numai laude şi felicitări.

Diriginta Daianei este preoateasă şi profesoară de religie. „Doamna diriginta,vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce ati facut pentru mine si pentru acesti patru ani superbi petrecuti impreuna.In tot acest timp mi-am dat seama ca tot ceea ce ati facut a fost sa aveti grija de noi si sa ne indreptati spre o cale cat mai buna.Chiar daca ma suparam si ziceam repede "diriga e rea",vreau sa stiti ca sunteti cea mai minunata diriginta si intotdeauna o sa aveti un loc special in inima mea.Va iubesc!“, scrie Daiana despre Claudia Iulia Mărculescu, fosta sa dirigintă.

Alba Iulia: 16 elevi de nota 10

Rezultatele obţinute de elevi la Evaluarea Naţională 2013 sunt superioare celor din anul 2012. Situaţia este determinată, în primul rând, de faptul că subiectele au avut un grad de dificultate mai scăzut. În acest an 16 elevi din Alba au obţinut media 10, în timp ce în 2012 doar 5 au avut nota maximă. Dintre cei 16 elevi care au avut nota maximă la Evaluarea Naţională 2013, nouă sunt din Alba Iulia.

Sibiu: opt elevi de nota 10

Sâmbătă, 29 iunie 2013, la ora 16:00, au fost afişate la avizierele şcolilor primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2013 (Examenul de capacitate 2013). 8 elevi din Sibiu, 5 fete şi 3 băieţi, au reuşit să obţină media 10 la Evaluarea Naţională 2013.

Albert Crucean (foto stânga), singurul elev din judeţul Sibiu care a terminat gimnaziul si Evaluarea Naţională cu 10 pe linie. Albert Crucean are 15 ani şi un palmares care, cu siguranţă, ar face invidios pe oricine. Nu doar că a terminat cu 10 Evaluarea Naţională şi cei patru ani de gimnaziu, dar şi notele din şcoala generală, nu doar mediile, au fost în proporţie de aproape 100% doar de 10. Admite cu modestie că a avut „1-2 note de 9 pe an”, şi asta fără să stea în permanenţă doar cu cărţile în mână, cum probabil s-ar aştepta mulţi. „Nu e greu, dacă începi din start cu dreptul aşa termini. Nu învăţ foarte mult acasă, reţin din clasă de cele mai multe ori”, descrie Albert scurt, cu modestie, reţeta mediei de 10 de la Evaluarea Naţională 2013 obţinută fără nicio oră de meditaţie la română şi matematică. 

Şcoala 20, Şcoala Nicolae Iorga, Şcoala 4 şi colegiile naţionale Gheorghe Lazăr şi Octavian Goga sunt unităţile şcolare unde au învăţat elevii de 10 ai Sibiului de la Evaluarea Naţională.

Braşov: 20 de copii de nota 10

20 dintre cei 3.700 de candidaţi au luat 10.00 de pe linie, iar alţi 795 au luat note între 9.00 şi 9.99. Procetul de promovabilitate este şi el mare, 80%, având în vedere că la simulare doar 40% dintre elevi luaseră peste 5.00 la matermatică, şi doar 60% promovaseră la limba română. Au fost însă 710 elevi care nu luat nota 5.00.

Târgu-Mureş: doi elevi de nota zece

În judeţul Mureş au existat doi copii care să ia 10 pe linie în judeţul Mureş la examenul de Evaluare Naţională. Alexandra Simoie, absolventă a clasei a VIII-a la Colegiul Naţional "Alexandru Papiu Ilarian" şi Giorgiana Pop de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazu" din Târgu-Mureş sunt cele două eleve care au obţinut nota maximă la primul examen serios din viaţa lor.

Târgu Jiu: şapte copii cu media 10

Şapte candidaţi au reuşit să obţină 10 la cele două probe. De asemenea, între 9 şi 10 au fost 659 de rezultate, iar între 8 şi 9 s-au înregistrat 585 de medii. La polul opus, între 1 şi 2 au fost 33 de rezultate, iar medii între 2 şi 3 au fost primite de 66 de candidaţi.

Slatina: 27 elevi de nota zece

Evidenţele oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt relevă că, din totalul celor aproape 4.100 de elevi care s-au prezentat în final al ambele probe, Limba română şi Matematică, doar foarte puţini au reuşit să atingă perfecţiunea şi să obţină medii generale de 10 (zece), adică nota maximă la ambele discipline.

Mai precis, este vorba despre 27 de elevi, care, în urma acestor rezultate, nu vor avea niciun fel de probleme în a-şi atinge visul de a deveni licean la unitatea şcolară dorită.

Piteşti: 21 de copii de nota zece

Pentru că nu sunt rezultate finale Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş nu a dat publicităţii o statistică a rezultatelor obţinute.Totuşi aceştia se mândresc cu rezultate deosebite obţinute de elevii argeşeni.

Târgovişte: 37 de elevi de nota 10

În Dâmboviţa au reuşit să obţină 10 pe linie la ambele discipline de examen 37 de elevi. Cele mai multe note de 10 au fost la matematică, 223, în timp ce la română, au reuşit maximul, doar 73 de elevi.

Giurgiu: un singur copil de nota 10

Considerată de specialişti drept cea mai bună şcoală gimnazială din municipiu, Şcoala numărul 8 a avut un singur elev care a obţinut media 10. Este vorba despre o fată, Cora Neagu, lăudată de toţi. “Era de aşteptat. Învaţă foarte bine Cora, a mers şi la olimpiade. O să meargă la Colegiul Naţional Ion Maiorescu” povesteşte un coleg al fetei.

Călăraşi: opt elevi de nota 10

La EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 CĂLĂRAŞI au fost obţinute 8 medii de 10, dintre care 6 în mediul urban şi 2 în mediul rural. De asemenea, 88 de elevi au fost notaţi cu 10 la proba de matematică, iar 13 elevi au obţinut nota 10 la proba de limba şi literatura română.

Galaţi: 22 de elevi de nota 10

În Galalaţi 22 de copii au reuşit să obţină medii de 10. „Având în vedere rezultatele mai bune faţă de cele obţinute anul trecut, ne aşteptăm la contestaţii puţine”, a declarat inspctorul şcolar general Laura Marin.

Buzău: 53 de copii de nota 10

53 de elevi buzoieni au luat medii de 10. Este vorba de 51 de elevi de la şcoli din mediul urban şi doar doi copii de la unităţi de învăţământ din mediul rural.

Slobozia: patru elevi de nota 10

Şcoala Numărul 3 din Slobozia este şi singura şcoală din Ialomiţa cu cele mai multe medii de 10 la Evaluarea Naţională din acest an: 4 la număr.

Printre elevii unităţii de învăţământ cu note maxime la cele două probe ale examenului s-a aflat şi Bianca Iordache (14 ani) . Olimpică la limba română în toţi cei patru ani de generală, adolescentei i s-a părut foarte uşoară Evaluarea Naţională.

Rezultate Evaluarea Naţională 2013, judeţ cu judeţ:

BRĂILA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din judeţul Brăila

ARAD: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Arad

MUREŞ: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Mureş

PITEŞTI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din ARGEŞ

TURNU SEVERIN: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Turnu Severin

BAIA MARE: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Maramureş

CLUJ: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Cluj

PLOIEŞTI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Prahova

SLOBOZIA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din IALOMIŢA

TÂRGOVIŞTE: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Dâmboviţa

GIURGIU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Giurgiu

ORADEA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Bihor

HUNEDOARA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Hunedoara

SATU MARE: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Satu Mare

GALAŢI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Galaţi

BUZĂU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Buzău

SIBIU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Sibiu

SLATINA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Slatina

BRAŞOV: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Braşov

ALBA IULIA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Alba

TIMIŞOARA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Timiş

REŞIŢA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Caraş-Severin

TULCEA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Tulcea

BISTRIŢA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Bistriţa-Năsăud

IAŞI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Iaşi

TÂRGU-JIU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Gorj

CRAIOVA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Dolj

RÂMNICU VÂLCEA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Vâlcea

ALEXANDRIA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Teleorman

BUCUREŞTI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Bucureşti

BACĂU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Bacău

ZALĂU: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din ZALĂU

CONSTANŢA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Constanţa

CĂLĂRAŞI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Călăraşi

VASLUI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Vaslui

PIATRA NEAMŢ: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Neamţ

SUCEAVA: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Suceava

BOTOŞANI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Botoşani

FOCŞANI: REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 S-au afişat primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională la şcolile din Vrancea


  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările