Peste trei milioane de elevi se întorc, luni, la şcoală. Ce îi aşteaptă în 2014

Peste trei milioane de elevi se întorc, luni, la şcoală. Ce îi aşteaptă în 2014

Următoarea vacanţă a elevilor este cea intersemestrială de la începutul lunii februarie    FOTO: Shutterstock

Peste trei milioane de elevi din preuniversitar se întorc la şcoală pe 6 ianuarie, urmând ca pe 31 ianuarie să se încheie primul semestru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Când se vor întoarce din vacanţă, elevii vor mai merge la şcoală o lună, timp în care profesorii vor încheia mediile din semestrul I, după care urmează vacanţa intersemestrială (1-9 februarie). Din 10 februarie copiii intră din nou la ore.

În săptămâna 7–11 aprilie se vor desfăşura activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în cadrul programului numit „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

Imediat după „Şcoala altfel”, elevii intră în vacanţa de primăvară (12 – 22 aprilie). Aceasta ar putea fi prelungită o zi sau două având în vedere ca anul acesta Paştele va fi pe 20 aprilie. Cursurile se reiau pe 23 aprilie, iar anul şcolar se va încheia pe 21 iunie, când începe vacanţa de vară. Tezele din semestrul al II-lea se susţin, de regulă, până la data de 23 mai 2014.

Ce trebuie să ştie elevii din clasele terminale

În 2014, elevii din clasa a XII-a şi din clasa a XI-a vor susţine o simulare pentru Bacalaureat organizată la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, iar la sfârşitul anului, se vor organiza pentru prima dată Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Elevii din clasa a XII-a termină cursurile mai devreme, pe 30 mai, iar cei din clasa a VIII-a, pe 13 iunie, având în vedere că vor susţine Evaluarea Naţională, Bacalaureatul în vară.

Potrivit calendarului Bacalaureatului din 2014, publicat de Ministerul Educaţiei, examenele orale încep pe 10 iunie, iar cele scrise pe 30 iunie. Notele finale se afişează pe 11 iulie. După această dată începe a doua sesiune de Bac, destinată candidaţilor care nu au trecut de toate examenele în vară şi celor care au avut de dat corijenţe.


Ultima săptămână de şcoală înainte de Sărbători. Ce îi aşteaptă pe elevi în 2014

Remus Pricopie la Ora de Business: „Trebuie să regândim programa de liceu”

Ce modificări a suferit Legea Educaţiei Naţionale
 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: