Peste o mie de profesori de Limba Engleză au participat la prima conferinţă National Geographic Learning Day din România

Peste o mie de profesori de Limba Engleză au participat la prima conferinţă National Geographic Learning Day din România

FOTO: iqool.ro

Peste o mie de profesori de limba engleză din România au participat la prima ediţie a conferinţei National Geographic Learning Day, care a avut loc pe 23 martie, în Bucureşti. Ei au învăţat depre noi metode de predare a limbii engleze de la cei mai buni vorbitori în public din domeniu.

Prezenţa la conferinţa Naţional Geographic Learning Day a fost gratuită, aşa că orice profesor a putut să participe la discursurile celor mai cunoscuţi speakeri din domeniu, arată observator.tv. Tema primei ediţii a Conferinţei National Geographic Learning Day a fost ”Metode moderne şi perspective globale în predarea limbii engleze”.

Autor de materiale eduaţionale şi cărţi de specialitate, premiat cu multiple distincţii internaţionale, John Hughes a ţinut dascălilor români un discurs creativ despre dezvoltarea gândirii critice la elevi. El a vorbit şi despre importanţa experimentelor şi a proiectelor personale introduse în modul de predare a limbii engleze.
 
„La cursurile de engleză, le spunem elevilor informaţii. Ceea ce noi facem este să spunem că este în regulă să dăm elevilor informaţii, dar apoi, ei trebuie să pună întrebări, să facă ”research”, să facă proiecte de lucru sau să facă propriul videoclip. Să facă experimente este mai eficient pentru elevi şi mai memorabil, ceea ce face ca engleza să fie mai autentică, le dă cursanţilor mai multă autonomie cand vine vorba de limba engleză” a spus John Hughes, autor cursuri National Geographic Learning's Life.

Mulţi profesori au fost interesaţi de subiectul conferinţei

Despre limba engleză autentică, despre modurile în care ne exprimăm diferit în aceeaşi limbă, în funcţie de locul din care venim, sau despre importanţa limbajului corpului a vorbit Hetain Patel, un alt invitat.
 
„Eu vorbesc despre diferite manifestări în engleză, diferite tipuri, diferite accente. Vorbesc despre perspectiva mea personală. Familia mea e din India şi eu sunt născut în Anglia, deci am o relaţie interesantă cu engleza. De asemenea, sunt artist, iar în meseria mea utilizez limba autentică, cultura, aşa că sunt gata să împărtăşesc din experienţa mea”, a transmis Hetain Patel, Speaker TED (program de public speaking) 
 
„Este prima conferinţă pe care o organizăm pentru National Geografic Learning şi am avut surpriza să constatăm că sunt peste o mie de înscrieri” a spus Daniela Văduva, director general Fischer International.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: