PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

PERFORMANŢĂ Elevii români au câştigat 13 medalii (9 de aur) la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada

13 medalii pentru România la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au reuşit o nouă performanţă la a 19-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în Rusia: au obţinut nouă medalii de aur, la informatică, matematică, fizică şi chimie. În total, olimpicii se întorc acasă cu 13 medalii, cel mai bun rezultat din ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Datorită punctajelor excepţionale înregistrate la toate cele patru probe ale concursului (informatică, matematică, fizică şi chimie), elevii români au cucerit nu mai puţin de 9 medalii de aur (informatică - 3, matematică - 3, chimie - 2, fizică - 1), dintr-un total de 13 medalii. Este un palmares net superior în comparaţie cu rezultatele înregistrate în ultimii doi ani, când au fost obţinute 11 medalii (aur - 4, argint - 6, bronz - 1, în 2012), respectiv 12 medalii (aur - 4, argint - 6,  bronz - 2, în 2011)“, potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei.

Pe discipline, rezultatele olimpicilor români la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, ce se desfăşoară în perioada 17-24 iulie 2013, în localitatea Yakutsk din Republica Sakha (Federaţia Rusă), sunt următoarele:

1. Chimie: două medalii de aur - Vlad-Mihai Mandric (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti), Cristian David Călin (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi, medaliat cu argint anul trecut) şi o medalie de argint - Radu Costin Bîzgă-Nicolescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Ion C. Brătianu” din Piteşti).

2. Matematică: trei medalii de aur - Simona Diaconu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), Ioan Laurenţiu Ploscaru (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea) şi Paul Gabriel Muscă (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), respectiv o medalie de bronz - Andreea Măgălie (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, medaliată cu argint la ediţia precedentă).

3. Informatică: trei medalii de aur - Rareş Darius Buhai (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa, laureat cu aur şi anul trecut), Valentin Marius Hârşan şi Marius Gavrilescu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

4. Fizică: o medalie de aur - Ioan Ignat (clasa a X-a/ Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa, posesor al unei medalii de aur şi la ediţia din 2012) şi două medalii de argint - Raul Alex Pipis (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara) şi Horia Petru Nicolăescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

La Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada au participat peste 150 de concurenţi din România, Federaţia Rusă, Bulgaria, Serbia şi Macedonia. Echipa ţării noastre revine în ţară, miercuri, 24 iulie, ora 23.55, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” (via München).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările