Părinţii vor suspendarea activităţii didactice cu prezenţă fizică în localităţile unde rata de infectare de 6 la mie este depăşită

Părinţii vor suspendarea activităţii didactice cu prezenţă fizică în localităţile unde rata de infectare de 6 la mie este depăşită

Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart solicită suspendarea cursurilor faţă în faţă în localităţile cu rată de infectare peste 6 la mie. Scrisoarea este adresată ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Federaţia noastră a susţinut permanent necesitatea desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică a elevilor si suntem pe deplin conştienţi de dezavantajele şcolii online, însă, nu putem pune în pericol sănătatea copiilor şi a familiilor noastre.” a transmis Federaţia Naţională a Părinţilor Edupart.

Părinţii consideră că sistemul medical este suprasolicitat şi subliniază că în şcoli nu pot fi respectate toate măsurile de protecţie.

„În condiţiile în care rata incidenţei cumulate a cazurilor covid-19 la 1000 de locuitori creşte alarmant de la o zi la alta, sistemul medical este suprasolicitat, infrastructura şcolară şi resursele existente sunt deficitare, riscul îmbolnăvirii elevilor se măreşte exponenţial.
 
Sunt, deja, peste 17.000 de elevi şi personal angajat confirmaţi cu Covid-19, avem decese în rândul cadrelor didactice şi copiilor, secţiile ATI sunt pline iar presiunea pe sistemul medical este uriaşă.” transmite Federaţia.
 
Decizia ar urma să fie luată în baza unei solicitări a conducerii şcolii şi a organizaţiilor de părinţi şi elevi.
 
De asemenea, Edupart le solicită guvernanţilor să garanteze desfăşurarea procesului educaţional pentru toţi elevii din învăţământul preuniversitar. Este vorba despre elevii cu probleme medicale.
 
 „Există numeroşi elevi care au afecţiuni cronice sau provin din familii ai căror membri au astfel de  boli pentru care nu pot fi scutiţi de prezenţa fizică în şcoală. Chiar dacă sunt vaccinaţi, riscul îmbolnăvirii nu este exclus iar afecţiunile de care suferă pot duce la dezvoltarea unor forme severe.”
 
În finalul solicitării, reprezentanţii federaţiei militează pentru modificarea regulilor actuale şi cer miniştrilor educaţiei şi Sănătăţii să înlocuiască măsurile cu unele care să permită accesul la educaţie în siguranţă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările