Părinţii îl contrazic pe ministrul Educaţiei: „Nu am făcut presiuni ca profesorii nevaccinaţi să predea doar online”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a declarat recent că, părinţii ar face presiuni ca la catedră să predea doar profesori vaccinaţi împotriva COVID-19. Reprezetanţii federaţiei naţionale a asociaţiilor de părinţi îl contrazic însă pe Cîmpeanu, invocând drepturille şi libertăţile dascălilor.

"E o presiune din ce în ce mai mare din partea părinţilor, sigur, fiecare e îndreptăţit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea şcolii cu prezenţă fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Această presiune s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în şcoala respectivă vor fi activităţi cu prezenţă fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.", a afirmat ministrul Educaţiei, citat de Digi24

Alianţa Părinţilor a infirmat însă declarţiile lui Cîmpeanu susţinând că nicio categorie socială nu are dreptul, din punct de vedere moral sau juridic, să exercite asupra altei categorii sociale presiuni de natură să limiteze acesteia dreptul la muncă sau la liberă decizie privind sănătatea personală. 

"Considerăm că avem de-a face cu o stratagemă menită să impună obligativitatea vaccinării unei categorii sociale, deşi un atare act ar încălca flagrant libertatea şi dreptul persoanei de a dispune de ea însăşi", a transmis alianţa.

Predarea online pentru cei neimunizaţi nu este o opţiune viabilă, spun, la rândul lor, dascălii.

Numărul cadrelor didactice care s-au vaccinat sau urmează să o facă se apropie de 70 de procente.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite