Ora de Religie. Asociaţia de suflet a Preafericitului Daniel vrea să modifice Constituţia pentru ora de Religie şi căsătoriile gay

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Membrii APOR vor să modifice Constituţia pentru consolidarea statutului orei de Religie FOTO Adevărul
Membrii APOR vor să modifice Constituţia pentru consolidarea statutului orei de Religie FOTO Adevărul

Asociaţia Părinţi pentru ora de Religie vrea să modifice Constituţia pentru consolidarea statutului orei de Religie confesionale în şcoală şi pentru interzicerea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex. Membrii asociaţiei mai pregătesc un proiect pentru creşterea calităţii orei de Religie, dar şi pentru organizarea unor activităţi extraşcolare care să promoveze valorile religioase. Demersurile au fost binecuvântate de Patriarhul Daniel.

Direcţiile strategice ale asociaţiei au fost trasate în cadrul Adunării Naţionale a A.P.O.R., la care au participat 140 de preşedinţi şi vicepreşedinţi ai celor 40 de organizaţii locale şi comitete A.P.O.R. existente în acest moment în aproape toate judeţele ţării.

"Asociaţia A.P.O.R., prin implicarea căreia peste 91% dintre elevi au fost înscrişi pentru ora de Religie, este convinsă că educaţia şi dezvoltarea spirituală a copiilor se poate obţine doar prin realizarea parteneriatului tripartit dintre Familie, Şcoală şi Biserică", se arată într-un comunicat de presă al asociaţiei.

În acelaşi document se arată că, în cadrul discuţiilor de la întâlnirea Adunării Naţionale care a avut loc sâmbătă, participanţii au mai hotărât înfiinţarea de organizaţii A.P.O.R. în toate municipiile şi oraşele ţării; cooptarea a cel puţin unui părinte din fiecare şcoală din România; crearea unui grup de avocaţi şi jurişti care să acorde asistenţă juridică şcolilor, părinţilor şi profesorilor de religie; monitorizarea procesului legislativ şi formularea de propuneri pentru modificarea Legii Educaţiei Naţionale şi a altor acte normative.

Modificarea Constituţiei pentru ora de Religie şi pentru căsătoriile gay

De asemenea, s-a stabilit ca Asociaţia Părinţi pentru Religie să se implice în realizarea unui Proiect strategic pentru îmbunătăţirea calităţii orei de Religie şi a învăţământului românesc în general pentru a avea cele mai bune programe, cele mai bune manuale şi materiale auxiliare, precum şi profesorii cei mai bine pregătiţi, precum şi implicarea asociaţiei în desfăşurarea unor activităţi extraşcolare care să permită expunerea copiilor la modele de viaţă bazată pe valori religioase (organizarea de tabere, dialoguri cu personalităţi, cooptarea de lucrători de tineret şi coordonatori de voluntari etc.).

Participanţii au mai votat pentru declanşarea procedurilor în vederea iniţierii modificării Constituţiei, în scopul introducerii explicite a garantării orei de Religie confesionale, parte a trunchiului comun, cu retragerea la cerere, şi definirea constituţională a familiei ca fiind constituită prin căsătoria între un bărbat şi o femeie.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite