VIDEO Academicianul Solomon Marcus la Adevărul Live, sfat către elevi: „Fiţi flămânzi, fiţi nebunatici! Nu lăsaţi ca alţii să vă trăiască viaţa!”

Ediţie specială Adevărul Live cu academicianul Solomon Marcus 

Academicianul Solomon Marcus a participat la o ediţie specială a emisiunii Adevărul Live, alături de olimpicul la matematică Ştefan Gramatovici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitaţii de luni seară ai emisiunii Adevărul Live au fost profesorul Solomon Marcus, membru de onoare al Academiei Române, şi olimpicul la matematică Ştefan Gramatovici, cel care a fost ales să aprindă luminile Bucureştiului, la începutul lui decembrie.

Aceştia au discutat despre actuala generaţie de elevi şi despre vârfurile educaţiei din România, câte mai avem, cum le cultivăm şi dacă este cazul să încercăm să le ţinem în ţară, pentru a schimba ceva în România.
 
„Şcoala românească este repetentă! Şcoala românească nu formează. Profesoriii vor să compenseze asta cu o îndopare a memoriei cu informaţii multe, pe termen scurt. (...) Elevii nu învaţă aproape nimic din ştiinţa secolului nostru. Avem un sistem de educaţie învechit”, a spus academicianul Solomon Marcus în direct la Adevărul Live.
 
„Culegerile de probleme sunt de o calitate foarte proastă şi sunt prea multe, s-au înmulţit ca ciupercile. Profesorii dau aceleaşi probleme acasă cu cele de la clasă, doar puţin schimbate”, a completat Ştefan Gramatovici. 

Academicianul Solomon Marcus a vorbit şi despre copii şi curiozităţile acestora, spunând că atât şcoala noastră, dar şi părinţii descurajează nevoia copilului de a pune întrebări: „Copilul care pune întrebări riscă să fie considerat obraznic. (...) Această filosofie este moartea educaţiei. (...) Nu respectăm drepturile fundamentale ale copilului, nevoile sale. O nevoie fundamentală a copilului este, de exemplu, de a înţelege ce se întâmplă în jurul lui”.  

În încheiere, profesorul Solomon Marcus a interpretat filosofia lui Steve Jobs ca sfat pentru elevii români: „Fiţi flămânzi, fiţi nebunatici! Nu lăsaţi ca alţii să vă trăiască viaţa!”.  

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările