UPDATE Olimpicii au susţinut, marţi, proba obligatorie de profil din cadrul Bacalaureatului. Ce subiecte au primit candidaţii

UPDATE Olimpicii au susţinut, marţi, proba obligatorie de profil din cadrul Bacalaureatului. Ce subiecte au primit candidaţii

FOTO: IPN Elena Covalenco

Olimpicii au susţinut, marţi, cea de a doua probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat. Aceasta se dă la disciplina obligatorie de profil: Matematică pentru elevii de la Profilul Real, respectiv Istorie pentru elevii de la Profilul Umanist.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima probă scrisă a fost la Limba şi literatura română.

La primul subiect candidaţii de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerinţe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii ’20, impresii din anii ’90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu. Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităţilor unui text narativ care să aparţină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Candidaţii de la profilul Umanist au avut aceleaşi subiecte, cu excepţia ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Calendarul examenului

Probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

Subiectele de la Bacalaureat Olimpicilor pentru Matematică şi Istorie

citeste totul despre: