Olimpicii internaţionali români la Fizică au luat patru medalii de bronz şi trei menţiuni în Australia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: edupedu.ro
FOTO: edupedu.ro

Delegaţia României de la APhO 2019, Olimpiada Internaţională de Fizică din Adelaide, Australia, au câştigat patru medalii de bronz, potrivit informaţiilor publicate de Liceul Internaţional de Informatică, conform Edupedu.

Doar concurenţii din 14 ţări, din 23 participante, au obţinut medalii. Reprezentanţii României au câştigat medalii şi menţiuni, arată edupedu.ro

Elevii şi elevele Vlad Ariana-Dalia, Vasile Mihai, Iosif Theodor şi Chiosa Ionel-Emilian au obţinut medalii de bronz iar Dolteanu Ştefan, Roşca Vlad, Ignat Marius au câştigat menţiuni. Coordonatoarele lotului au fost profesoarele  Rodica Ionescu şi Delia Davidescu. 

Olimpiada a avut loc între 5 şi 13 mai. Candidaţii au avut o probă de teorie şi una de experimente. Rezultatele elevilor români, ca ale tuturor participanţilor, au fost mai bune la probele teoretice, potrivit site-ului oficial al concursului.

Printre ţările participante s-au numărat şi: Australia, Bangladesh, China, India, Israel, Mongolia, Pakistan, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Taiwan, Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Vietnam. 

APhO este Olimpiada de Fizică din Asia. În prezent, APhO este cel mai important concurs de fizică pentru ţările asiatice. Acesta este asemănător Olimpiadei Internaţionale de Fizică (IPhO). Singura diferenţă dintre APhO şi IPhO este că o echipă naţională pentru APhO este compusă din cel mult opt ​​studenţi, în loc de cinci pentru IPhO. Vârsta concurenţilor nu trebuie să depăşească douăzeci de ani pe data de 30 iunie a anului concursului. Prima ediţie a fost în anul 2000 în Indonezia. 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite