UPDATE Olimpicii au susţinut luni prima probă scrisă la Bac. Subiectele au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu şi Rebreanu

UPDATE Olimpicii au susţinut luni prima probă scrisă la Bac. Subiectele au fost legate de texte scrise de Neagu Djuvara, Mihai Eminescu şi Rebreanu

Olimpicii încep luni probele scrise din cadrul examenului de Bacalaureat. FOTO: Arhivă

Luni a avut loc prima probă scrisă, la Limba şi literatura română, din cadrul Sesiunii Speciale a Bacalaureatului din acest an. Următoarele probe se vor desfăşura la disciplina obligatorie şi la cea aleasă de candidat în funcţie de profilul studiat, potrivit calendarului transmis de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Ştiri pe aceeaşi temă

La primul subiect candidaţii de la profilul Real au avut de rezolvat mai multe cerinţe folosindu-se de un fragment din Amintiri din anii ’20, impresii din anii ’90 , scris de Neagu Djuvara. La cel de al II-lea subiect au avut de comentat în minimum 50 de cuvinte poezia Numai Poetul, scrisă de Mihai Eminescu. Ultimul subiect a constat în prezentarea particularităţilor unui text narativ care să aparţină lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

Candidaţii de la profilul Umanist au avut aceleaşi subiecte, cu excepţia ultimului, unde li s-a cerut să caracterizeze un personaj dintr-o operă scrisă de Liviu Rebreanu sau George Călinescu.

 

 

Subiecte Bacalaureat Olimpici 2018

 Concret, probele scrise au următorul calendar: 21 mai (Limba şi literatura română), 22 mai (proba obligatorie a profilului), 23 mai (proba la alegere a profilului şi specializării) şi 24 mai (limba şi literatura maternă).

Afişarea primelor rezultate, la sediul unităţii de învăţământ care va găzdui această sesiune specială, este prevăzută pentru data de 24 mai (până la ora 18:00), depunerea contestaţiilor fiind programată în cursul aceleiaşi zile (18:00 - 20:00). În data de 25 mai vor fi soluţionate contestaţiile şi afişate rezultatele finale.

Sesiunea specială a examenului naţional de Bacalaureat pentru absolvenţii de liceu participanţi la loturile naţionale lărgite care se pregătesc pentru olimpiadele şi concursurile internaţionale pe discipline/sportive va fi organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova. Comisia judeţeană va nominaliza ulterior unităţile de învăţământ care vor găzdui centrele de examen şi de evaluare pentru această sesiune specială.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: