O medalie de aur şi o menţiune pentru România la Olimpiada de Filosofie

O medalie de aur şi o menţiune pentru România la Olimpiada de Filosofie

Filosofia, un domeniu atractiv şi pentru cei care vor să meargă la facultate

Cei doi elevi, de la două colegii din ţară, care au reprezentat România la ediţia de anul acesta a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie, desfăşurată în Lituania, la Vilnius, au obţinut o medalie de aur şi o menţiune, potrivit Ministerului Educaţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medalia de aur a fost câştigată de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Naţional Silvania din Zalău (judeţul Sălaj), iar menţiunea i-a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, de la Colegiul Naţional Decebal din Deva.

„Concursul din acest an, dedicat filosofului Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanţi din 41 de state. Conform regulamentului competiţiei, ţara organizatoare poate înscrie în concurs zece elevi, celelalte state având dreptul la câte doi”, se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

Olimpiada Internaţională de Filosofie a avut prima ediţie în 1993, la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria, şi este oficial recunoscută de UNESCO. 

România a participat la toate cele 21 de ediţii de până acum şi a găzduit, la Braşov, ediţia din 1998 şi la Iaşi pe cea din 2008, mai spun reprezentanţii ministerului.

Rezultat impresionant la Chimie

De asemenea, elevii români au realizat cea mai bună performanţă din istoria participării ţării noastre la Olimpiada Internaţională de Chimie, a mai anunţat duminică ministerul. 

Elevii români au obţinut cinci medalii de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz şi locul I pe echipe la Olimpiada Internaţională de Chimie „D. Mendeleev”, desfăşurată în Federaţia Rusă.


Pe aceeaşi temă:

România a luat şase medalii la Balcaniada de Matematică, două de aur

Lotul olimpic al României participă, în premieră, la Olimpiada de Fizică din Asia

BACALAUREAT 2014 Listele cu olimpicii care vor susţine examenul în sesiunea specială

 

România vine cu o medalie de aur şi trei de argint de la Balcaniada de Informatică

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările