O fetiţă de numai 12 ani, născută în România, acceptată în Mensa. Ce punctaj a obţinut la testul IQ

O fetiţă de numai 12 ani, născută în România, acceptată în Mensa. Ce punctaj a obţinut la testul IQ

FOTO: observator.ro

O fetiţă născută în Craiova şi care la vârsta de patru ani s-a mutat cu familia sa în Londra, a fost inclusă, datorită inteligenţei sale sclipitoare în organizaţia Mensa, cea care selectează, din toată lumea, persoanele cu coeficient de inteligenţă excepţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timeea Petrescu a obţinut, la testul IQ, 162 de puncte, un scor considerat extrem de ridicat. Fata, originară din Craiova, este stabilită de ani buni în Marea Britanie, împreună cu părinţii, arată observator.ro
 
Fetiţa s-a integrat în sistemul de învăţământ din Marea Britanie, iar profesorii au remarcat imediat faptul că este inteligentă.
 
Aproape o sută de elevi ai şcolii au fost supuşi testelor organizaţiei Mensa, care caută oameni cu coeficient de inteligenţă mult peste medie. Doar şapte au trecut testul. Iar Timeea a fost printre primii.
 
Timeea are planuri mari pentru viitor. Vrea să studieze la Oxford sau Cambridge şi apoi să se stabilească în Statele Unite, Japonia sau Coreea de Sud.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: