O elevă din Bucureşti şi alta din Topoloveni vor merge în tabere de engleză în Marea Britanie

O elevă din Bucureşti şi alta din Topoloveni vor merge în tabere de engleză în Marea Britanie

Cele două finaliste ale concursului de eseuri în limba engleză

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a premiat cele mai bune eseuri în limba engleză înscrise în cadrul concursului naţional de creaţie „2013 Shakespeare School Essay Competition". Două eleve, una din Bucureşti şi cealaltă din Topoloveni, vor merge două săptămâni în tabere de engleză în campusurile unor colegii şi universităţi de top.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a premiat cele mai bune eseuri în limba engleză înscrise în cadrul concursului naţioţnal de creaţie „2013 Shakespeare School Essay Competition". 

Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză, se arată într-un comunicat de presă.

Marii câştigători au fost Malcica Maria din Bucureşti, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, la categoria 11-14 ani şi Petrică Lavinia Ioana din Topoloveni, elevă a Liceului Teoretic „Ion Mihalache”, la categoria 15-20 de ani.

Cele două câştigătoare au impresionat juriul prin creativitate şi cunoştinţe excepţionale de limba engleză şi vor petrece două săptămâni în tabere de engleză în Marea Britanie, în campusurile unor colegii şi universităţi de top: Harrow House International College şi University College London.

Ne bucurăm foarte mult că le putem oferi participanţilor aceste premii care vor reprezenta cu siguranţă experienţe uluitoare pentru ei. Suntem convinşi că cele două tinere valoroase vor fi ambasadori de excepţie ai României în cadrul şcolilor de vară la care vor participa”, a mărturisit Adriana Alionte, vicepreşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Toţi cei 37 de finalişti au fost premiaţi, printre premii numărându-se tabere de engleză în România, cursuri de engleză la Shakespeare School, taxe de participare la examene Cambridge, cărţi şi dicţionare şi cursuri de fotografie.

Concursul a fost organizat sub egida Anului European al Cetăţenilor, iar participanţii şi-au pus creativitatea la încercare pentru a descrie un stat european imaginar, folosind elemente emblematice ale statelor existente: tradiţii, simboluri culturale, personalităţi sau chiar monumente şi zone geografice.

4.000 de eseuri în concurs

În concursul de eseuri s-au înscris aproximativ 4.000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării.

Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti. 

Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie sprijină copiii şi tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză. Motto-ul asociaţiei este “Limba engleză deschide oportunităţi” pentru că stăpânirea unei limbi de circulaţie internaţională poate face diferenţa în viitorul tinerilor, facilitându-le accesul la o educaţie de calitate şi o carieră de succes.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: