Le dăm copiilor tablete şi telefoane inteligente? Cine mai are curajul să le interzică folosire lor complet? Eu zic că, dacă tot e să se joace, să o facă constructiv, să asimileze, să interacţioneze, să se dezvolte.

Zilele trecute am probat jocurile create de Cambridge pentru copii şi vreau să vă spun că sunt încă sub efectul unei foarte bune impresii. Fac o precizare importantă de la bun început: jocurile sunt gratuite şi sunt disponibile online şi în iOS App store.

Spre deosebire de alte jocuri, acestea presupun două lucruri : să înţeleagă un text scris sau vorbit şi să aibă o reacţie potrivită. Altfel nu pot trece la nivelul următor, ceea ce îi motivează şi provoacă în acelaşi timp. Şi cred că aceasta este o situaţie dezirabilă: să-i provocăm  deopotrivă pe copii şi adolescenţi cu intrumentele adaptate vârstei şi nevoilor lor.

Iată jocurile:

Monkey Puzzle – este adresat copiilor între 6-7 şi 12 ani care doresc să-şi antreneze abilităţile de citire în limba engleză. Primesc bonus când termină un nivel, dar - şi asta mi se pare grozav - primesc bonus şi pentru timpul petrecut pe ficare nivel. Ori de câte ori vor termina toate cele 7 niveluri, niciodată nu vor obţine un scor identic.

Monkey Puzzles World Tour-  poate fi jucat şi de copii care nu ştiu să citească, însă înţeleg limba engleză vorbită. Pe scurt, este adresat copiilor doritori să-şi antreneze abilităţile de ascultare.

Cele două jocuri de mai sus sunt recomandate copiilor de nivel A1-A2, deci Young Learnes: Starters, Movers sau Flyers.

Funland , în schimb, este un joc care presupune şi mai multe provocări, având o marja de dificultate mult mai mare: de la nivelul A1 până la B1. Astfel, poate pune în dificultate şi un elev de clasa a VIII-a. Se adresează copiilor interesaţi sa-şi antreneze abilităţile de citit şi de ascultare.

Deoarece European Examinations Centre este singurul centru autorizat din România pentru a organiza examene Cambridge Young Learners în format electronic - pe tabletă -, am decis să oferim tuturor copiilor între 7 şi 12 ani posibilitatea de a susţine în mod gratuit o pretestare pentru examen. Pretestarea se desfăşoară la sediul nostru sau la sediul oricărei şcoli primare din ţară.

Susţinem educaţia de calitate şi ne dorim ca elevii din şcoli să obţină rezultate excelente.