Monica Anisie: Ni se impută lucruri care nu s-au întâmplat de 20 de ani în educaţie. În câteva luni, Ministerul Educaţiei a făcut eforturi extraordinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Anisie FOTO Inquam Photos / George Călin
Monica Anisie FOTO Inquam Photos / George Călin

Monica Anisie a afirmat că se impută guvernanţilor lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în educaţie. Ministrul a precizat că în câteva luni, deşi este pandemie, instituţia pe care o conduce a făcut eforturi extraordinare. Ea a mai spus că, în prezent, există o radiografie clară a sistemului de educaţie şi că sunt necesare soluţii punctuale acolo unde trebuie intervenit.

„Vreau sa va spun ceva. Ni se impută nou acum lucruri care nu s-au întâmplat timp de 20 de ani în educaţie. Aş vrea să fim foarte clari. În aceste momente în care pandemia a apărut în toata lumea, nu numai în România, acum avem o radiografie clară a sistemului de educaţie şi a ceea ce s-a întâmplat în educaţie în toţi aceşti ani. Trebuie să fim realişti, trebuie să privim lucrurile aşa cum sunt, să ni le asumăm şi să găsim soluţii punctuale acolo unde trebuie să intervenim. Nu se poate ca atâţia ani de zile să se întâmple să avem toaletele în curte. (…) Aceasta era realitatea. În câteva luni de zile, deşi în pandemie, Ministerul Educaţiei a făcut eforturi extraordinare şi colegii mei din minister, şi colegii din inspectoratele şcolare, dar mai ales cadrele didactice din unităţile de învăţământ”, a declarat Monica Anisie, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul ministerului. 

Ministrul Educaţiei a explicat că 2.423 unităţi care funcţionează în scenariul verde, 4.915 în scenariul galben şi 262 unităţi în scenariul roşu. De asemenea, ea a mai spus că 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 cadre didactice aflate în carantină şi vor să desfăşoare activitatea online şi 91 de cadre didactice care au intrat în concediu medical. Sunt 147 de cadre didactice care, începând cu 1 septembrie, au depus dosarele de pensionare la inspectoratele şcolare.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite