Monica Anisie, avizată pozitiv pentru Ministerul Educaţiei. Ce a declarat privind trimiterea la şcoli profesionale a elevilor sub 5 la Evaluarea Naţională

Monica Anisie, avizată pozitiv pentru Ministerul Educaţiei. Ce a declarat privind trimiterea la şcoli profesionale a elevilor sub 5 la Evaluarea Naţională

FOTO: Facebook

Ministrul desemnat al Educaţiei, Monica Anisie, a fost avizată favorbil, miercuri, de comisiile parlamentare, cu 17 voturi ”pentru”. Ea a declarat în cadrul audierilor că nu este de acord cu trimiterea la şcolile profesionale a copiilor care nu obţin media 5 la Evaluarea Naţională, considerând că aceşti copii nu pot fi pedepsiţi.

Monica Anisie susţine că nu se poate obţine învăţământ dual de calitate, prin transformarea lui în batalion disciplinar pentru elevi. 

„În ceea ce priveşte, măsură trimiterii în mod obligatoriu a copiilor în învăţământul profesional a copiilor care nu obţin media de admitere cinci, vă pot spune că sunt împotriva acestei măsuri şi că voi reveni la legislaţia anterioară. Nu cred că există in cadrul Ministerul Educatiei vreun studiu la acest moment, care să conduca la o astfel de masură. Nu putem să pedepsim copii şi pe de altă parte să fim demagogi şi să spunem că vrem învăţământ dual de calitate, dar în acelaşi timp ducem acolo pe aceşti copii şi transformăm învăţământul profesional în batalionul disciplinar pentru ei”, a declarat Anisie, în timpul audierilor din cadrul comisiilor.

Ea a mai spus că este împotriva strângerilor de fonduri şi a tuturor formelor de corupţie din sistem.

„Voi apăra întotdeauna drepturile copilului, drepturile elevilor şi am fost persoana care a contribuit alături de reprezentanţii elevilor la realizarea Statutului Elevilor. Iar în ceea ce priveşte corupţia, un nu hotârât, vor fi împotriva tuturor acestor strângeri de fonduri şi tuturor formelor de corupţie din sistem”, a mai afirmat ministrul desemnat al Educaţiei.

Monica Anisie a mai afirmat că în cadrul audierilor la comisii că are toleranţă zero pentru plagiat.

Ea a fost avizată pozitiv entru Ministerul Educaţei, cu 17 voturi ”pentru”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: