Miza noilor teste naţionale

Subiectele la testul de limba română au încurajat creativitatea în defavoarea învăţatului pe dinafară. Dacă până anul trecut examenele de la sfârşitul clasei a VIII- a se bazau pe textele din autorii clasici, anul acesta, elevii au fost puşi în faţa unei noutăţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Elevii au trebuit să dăvedească că ştiu să se exprime corect în limba română şi să facă o compunere în care să caracterizeze un personaj dintr-un roman citit.Interpretarea unor versuri din poezia lui Ion Pilat, câteva noţiuni de gramatică şi înţelegerea unui text non-literar au fost subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au primit săptămâna trecută la testele naţionale de limba română.Profesorii susţin că subiectele au fost de nivel mediu şi că oricine ar fi trebuit să le facă fără probleme.

"Era vorba mai mult de concentrare şi de înţelegere. Dar elevii sunt mai neatenţi şi au mai avut omisiuni", a spus Antonia Bliort, profesoară de limba română la Colegiul Naţional Iaşi.

Ea a mai adăugat că, în comparaţie cu anul trecut, subiectele din acest an s-au diferenţiat prin partea de exprimare, unde elevii trebuiau să argumenteze şi să folosească corect limba română.

"Noutatea a constat în faptul că s-a scos literatura, iar elevii au avut un subiect de comunicare din viaţa reală", a mai spus Antonia Bliort. Următorul examen va fi mâine la matematică, examen despre care elevii chestionaţi de „Adevărul" au spus că le este frică.

Nota contează la admitere

Testele naţionale sunt foarte importante pentru că vor conta în proporţie de 25% la admiterea în liceu.

După ce vor da testele naţionale, elevii vor putea afla din Ghidul admiterii computerizate paşii pe care trebuie să-i parcurgă pentru a fi repartizaţi la liceul unde doresc să-şi continuie studiile.

Luna viitoare, elevii alături de părinţii lor vor începe completarea fişelor de admitere la liceu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările