UPDATE Ministrul Liviu Pop anunţă că va modifica Legea Educaţiei. Una dintre noutăţi: universităţile ar putea beneficia de finanţare de la autorităţile locale

UPDATE Ministrul Liviu Pop anunţă că va modifica Legea Educaţiei. Una dintre noutăţi: universităţile ar putea beneficia de finanţare de la autorităţile locale

Ministrul Educaţiei Liviu Pop- FOTO, Inquam Photos

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că până în luna septembrie a anului viitor va fi finalizat proiectul de modificare a Legii Educaţiei Naţionale după care va fi lansat către Parlament, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE „Guvernarea locală şi guvernarea centrală au un punct comun. Intenţia mea, ca ministru, pe această zonă a finanţării universităţilor este una cât se poate de simplă. Am discutat cu preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, cu premierul şi cu ministrul Finanţelor pentru a modifica legea, astfel încât autorităţile locale să poată finanţa universităţile. Astăzi, autorităţile locale nu pot finanţa universităţile“, a explicat ministrul Educaţiei.

Liviu Pop a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la deschiderea celei de-a XII-a ediţii a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR), că analiza actualei legi va fi făcută cu experţi din universităţi, cu federaţiile sindicale şi organizaţii studenţeşti.

„Vă asigur că, începând cu 1 septembrie, veţi fi parte a procesului de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, vom deschide fişa de proiect astfel încât în septembrie anul viitor, după ce facem o analiză temeinică a ceea ce s-a întâmplat în cei 6 ani de la implementare, cu experţi din universităţi, Academie, federaţii sindicale, organizaţii studenţeşti, vom finaliza proiectul de lege în septembrie anul viitor când îl vom lansa către Parlament”, a spus Liviu Pop.

La deschiderea forumului au mai participat Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi al Dialogului Social, Ecaterina Andronescu, preşedintele Comisiei pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport a Senatului României, Bogdan Costin Murgescu, preşedintele Consiliului Naţional de Statistică şi Prognoză a Învăţământului Superior (CNSPIS), precum şi reprezentanţi ai Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior (CNFIS), Consiliul Tineretului din România (CTR), Consiliului Naţional al Elevilor din România (CNE), Universităţii „Babeş-Bolyai”.

Cea de-a XII-a ediţie a Forumului Organizaţiilor Studenţeşti din România (FOSR) se desfăşoară la Cluj-Napoca în perioada 9 – 17 august şi reuneşte peste 500 de reprezentanţi ai studenţilor care discută despre viitorul învăţământului superior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările