VIDEO Ministrul Educaţiei a încurcat lupoaica cu o vulpe în legenda naşterii Romei

VIDEO Ministrul Educaţiei a încurcat lupoaica cu o vulpe în legenda naşterii Romei

Remus Pricopie, ministrul Educaţiei FOTO Adevărul

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a fost invitat, duminică seara, la o emisiune la Digi24 şi a fost pus în dificultate de o întrebare legată de naşterea fondatorilor Romei, încurcând lupoaica cu o vulpe. Tot acolo, oficialul a aflat despre erorile identificate într-un manual de clasa a IV-a, unde era prezentată această lecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Invitat la emisiunea „Kilometrul 0” de la Digi24, ministrul Remus Pricopie a răspuns mai multor întrebări de cultură generală.
 
Ce roman v-a marcat în mod deosebit?
 
Remus Pricopie: Sunt multe. Văd că acum se poartă inventarul lecturilor. O să vorbesc despre ”Moromeţii”. Am constatat, la diferenţă de 27 de ani, că fiul meu a stat cu ”Moromeţii” în faţă mai mult timp decât mine, eu l-am citit mai repede şi cu mai multă pasiune şi am realizat că trebuie să insistăm pe zona lecturii şi poate că la un moment dat chiar şi lista lecturilor obligatorii trebuie adaptată generaţiilor actuale.
 
În ce oraş s-au născut Romulus şi Remus?
 
Remus Pricopie: Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în padure, într-un cuib, cred că vulpea nu era cetăţean....
 
Nu era vulpe, era lupoaică.
 
Remus Pricopie: Lupoaică, da. Lupoaica nu era un cetăţean ... Roma a venit după.
 
Un manual de clasa a patra vă contrazice, spune că cei doi s-au născut în Peninsula Iberică.
 
Remus Pricopie: M-aţi întrebat în ce oraş.
 
Aţi răspuns corect, manualul are o problemă.
 
 
„Una dintre cea mai frumoasă şcoală“
 
La deschiderea noului an şcolar de la Şcoala Gimnazială 311 din Capitală, Remus Pricopie a strecurat un dezacord. „Intervenţia mea se opreşte aici, aproape se opreşte aici, nu înainte de a vă spune dumneavoastră, copiilor şi părinţilor, că aveţi una dintre cea mai frumoasă şcoală din Bucureşti”, a spus ministrul Educaţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările