Ministrul Educaţiei, despre rezultatele simulării pentru Evaluarea Naţională: „Teribil de nemulţumitoare”

Ministrul Educaţiei, despre rezultatele simulării pentru Evaluarea Naţională: „Teribil de nemulţumitoare”

FOTO: Mediafax/ Alexandru Dobre

Ministrul Educaţiei a vorbit la Digi24 despre rezultatele simulărilor în vederea pregătirii Evaluării Naţionale de clasa a VIII-a. Simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII – a a avut rezultate nemulţumitoare. Au promovat doar 52% dintre copiii care au susţinut simularea.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu, conform digi24.
 
În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7: „ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.
 
Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.
 
Totodată, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.
 
 
„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.
 
Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovabilitatea - şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: