Ministrul Educaţiei, despre rezultatele simulării pentru Evaluarea Naţională: „Teribil de nemulţumitoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Educaţiei a vorbit la Digi24 despre rezultatele simulărilor în vederea pregătirii Evaluării Naţionale de clasa a VIII-a. Simularea, la care au participat elevi de clasa a VII-a şi a VIII – a a avut rezultate nemulţumitoare. Au promovat doar 52% dintre copiii care au susţinut simularea.

„Nu aş putea să spun că sunt mulţumitoare rezultatele, dacă acestea ar fi fost rezultatele la clasa a VIII, au promovat 52%. Mi se pare că e nemulţumitor, au promovat adică au luat note mai mari de 5. Rezultatele de la evaluarea de la a opta au fost teribil de nemulţumitoare, e un semnal de alarmă”, a spus Ecaterina Andronescu, conform digi24.

În ceea ce priveşte rezultatele de la clasa a VII-a, 60% dintre cei are au luat peste 5, au luat, de fapt, între 5 şi 7: „ Acesta e al doilea motiv de nemulţumire, sunt note mici”, a spus Andronescu.

Ministrul a adăugat că au primit nota 10 doar 11 copii.

Totodată, rezultatele la au fost mai bune la română, decât la matematică, unde doar 36% dintre elevi au putut lua peste 5.

„Strigătul meu e o rugăciune către profeosorii de matematică, să completeze lacunele”, a spus ministrul.

Rezultatele cele mai bune sunt în Bucureşti – 70% promovabilitatea - şi în judeţele care mereu obţin rezultate bune, a adăugat ministrul Educaţiei.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite