Ministrul Educaţiei, despre începerea noului an şcolar:  „Cel mai bun scenariu - o parte din elevi vor fi la şcoală, ceilalţi vor continua cursurile online”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Educaţiei Monica Anisie Imagine: Inquam Photos
Ministrul Educaţiei Monica Anisie Imagine: Inquam Photos

Cel mai bun scenariu pentru începerea noului an şcolar va fi acela în care o parte a elevilor vor fi la şcoală, iar ceilalţi vor urma cursurile online, afirmă ministrul Educaţiei, Monica Anisie. Ea spune că sunt şanse mici ca şcoala să înceapă în regim normal din toamnă, în contextul pandemiei de coronavirus.

Anisie a afirmat, la Digi 24, că au fost analizate toate modalităţile în care ar putea fi redeschise unităţile de învăţământ din toamnă, iar toate scenariile ţin cont de recomandările Ministerului Sănătăţii, transmite Hotnews.ro.

„Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la şcoală şi alţii vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcţie de situaţia epidemiologică. Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situaţie normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău, să continuăm învăţarea online”, a declarat ministrul Educaţiei.

Comentând faptul că elevii nu sunt mulţumiţi de cum a decurs şcoala online, Anisie a spus că în acestă perioadă profesorii vor face cursuri de instruire.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situaţie dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăţi ceea ce s-a făcut. Ministerul Educaţiei a dat banii pentru achiziţia de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja iniţiată procedura, termenul impus este 10 septembrie”, a mai spus Monica Anisie.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite