Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: Manualele vor fi pilotate în vară, la „summer camp”, cu profesori şi copii

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj: Manualele vor fi pilotate în vară, la „summer camp”, cu profesori şi copii

FOTO: Silvia Ilie/Mediafax

Începând din vara anului viitor, manualele vor fi elaborate împreună cu elevii, studenţii şi profesorii, a declarat miercuri ministrul Educaţiei, promiţând că manualele după care vor învăţa elevii în 2017 va fi gata la timp.

Ştiri pe aceeaşi temă

 "O să vedeţi că în zona de predictibilitate suntem în situaţia de a avea, după un efort destul de lung, rezultate pentru noul cadru curricular clasa a V-a, clasa a IX-a, dar vom veni cu diferenţe anul acesta, o să vă spun pe scurt despre ce este vorba: manulele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Sigur, vor fi consultări până atunci, publice, dar vom avea, permiteţi să folosesc un termen în engleză - summer camp şi curricula, manualele vor fi pilotate cu beneficiari, cu tot cu tineri, copii, care împreună cu profesorii vor livra conţinutul, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia celor care sunt beneficiarii manualelor", a declarat miercuri ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, într-o conferinţă de presă de la Palatul Victoria, scrie Mediafax.

În continuare, el a dat garanţii că manualele pentru 2017 vor fi gata la timp. "Vom veni la timp în luna octombrie, pentru a organiza licitaţiile, să avem manuale în 2017. Este ceva nou, sunt convins că va fi spectaculos şi ne va ajuta cu adevărat să aducem o picătură de inovare în ceea ce există acum, ceea ce înseamnă continuitate", a mai declarat Curaj.

Epopeea noilor manuale şcolare

În primăvara lui 2014 a fost lansată prima licitaţie pentru manuale noi, pentru elevii din clasele I şi a II-a, însă licitaţia a suferit întârzieri mari, în primul rând fiindcă anunţul a fost făcut cu luni de zile întârziere, apoi fiindcă editorii au cotestat în repetate rânduri lista manualelor câştigătoare. Rezultatul a fost că pentru prima dată în 25 de ani, elevii de clasa I nu au avut abecedar când au început şcoala anul trecut. Ministerul a fost astfel nevoit să dea ordin de republicare a vechilor abecedare. În semestrul al doilea, au ajuns şi primele abecedare noi în şcoli, însă unul dintre ele a trebuit să fie retras după ce a pierdut ultima contestaţie.

În primăvara lui 2015 s-a dat drumul şi la licitaţia pentru manualele de clasa a III-a şi în vară pentru manualele de a IV-a. La fel ca înainte, editorii au contestat rezultatele licitaţiei la clasa a III-a şi doar patru din manuale au ajuns în această toamnă pe băncile şcolilor. În continuare, Ministerul Educaţiei anunţase deschiderea ofertelor pentru manualele de clasa a IV-a în luna ianuarie 2016.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările